Εξασθένηση των ανέμων χωρίς όμως να ανεβαίνει πολύ το θερμόμετρο, καθώς ούτε σήμερα θα ξεπεράσει τους 23 βαθμούς σε όλη τη χώρα.

Επίσης αναμένονται αυξημένες κατά τόπους νεφώσεις, ενώ από το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένονται βροχές στη Βόρεια Ελλάδα και την Ήπειρο. Την Κυριακή το πρωί τα φαινόμενα θα επεκταθούν επηρεάζοντας όλη τη δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη, όπου το απόγευμα τοπικά θα γίνουν πιο ισχυρές ενώ δεν αποκλείονται και σύντομες καταιγίδες, στην δυτική, κεντρική και στερεά Ελλάδα. Το βράδυ αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα αρχίσει να βρέχει στα νησιά του Αιγαίου.

Πιο αναλυτικά σήμερα:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία παροδικές νεφώσεις με ήλιο. Ασθενείς άνεμοι και η θερμοκρασία από 7 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη παροδικά αυξημένες νεφώσειςΤο θερμόμετρο από 10 έως 19 βαθμούς.

Στην  Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά παροδικές νεφώσεις με ανοίγματα ηλιοφάνειας. Στο Ιόνιο ανατολικοί –βορειοανατολικοί άνεμοι μέχρι τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 24 βαθμούς.   

Στην Πελοπόννησο πρόσκαιρες νεφώσεις και η θερμοκρασία σε πτώση από 7 έως 23 βαθμούς.

Παροδική συννεφιά και στα Κύθηρα με τον υδράργυρο μέχρι τους 20 βαθμούς. 

Στη Κρήτη ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί μέχρι τα 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο από 11 έως 23 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου καλός καιρός με λίγα νέφη. Βόρειοι άνεμοι από 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα παροδικές νεφώσεις και μικρά ανοίγματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία από 6 έως 21 βαθμούς. 

Στην Αττική πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.