Την απόφαση να συνεχίσουν την αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι όλης της χώρας, έπειτα από συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, αποφάσισαν την πανελλαδική αποχή των συμβολαιογράφων από την άσκηση των καθηκόντων τους την Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη (27 και 28  Απριλίου 2016). Λόγω της αποχής δεν θα διενεργηθούν και οι προγραμματισθέντες την Μεγάλη Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016 πλειστηριασμοί.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται και η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων έως και τη Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016, μετά από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, οι οποίοι απέχουν από τα καθήκοντά τους από τις 12 Ιανουαρίου. 

Το απόγευμα της παρασκευής θα συγκληθεί η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων για να εκτιμήσει την κατάσταση και τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό και αύριο συνέχεται στην Αθήνα η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του Κράτους για να λάβει αποφάσεις για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και για την πορεία της αποχής των δικηγόρων.