Στην επ' αυτοφώρο σύλληψη δύο νεαρών ηλικίας 19 και 21 ετών αντίστοιχα προχώρησαν τα ξημερώματα Παρασκευής αστυνομικοί της άμεσης δράσης. Οι νεαροί επιχείρησαν να πυρπολήσουν υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Πατησίων αλλά έγιναν αντιληπτοί απο τους αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα  οι δύο νεαροί έγιναν αντιληπτοί,  από αστυνομικούς περιπολικού της Άμεσης Δράσης, να τοποθετούν και να ενεργοποιούν, σε ΑΤΜ Τραπεζικού Καταστήματος, έναν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό.  Στη θέα των αστυνομικών και στη προσπάθειά τους να διαφύγουν, ο μηχανισμός τους έπεσε, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά μπροστά από το χώρο του ΑΤΜ. Οι δράστες καταδιώχθηκαν  απο τους αστυνομικούς και λίγη ώρα αργότερα συνελήφθησαν σε κοντινή απόσταση. 

Στην κατοχή του 21χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ζευγάρι γάντια μηχανής, μία  κουκούλα τύπου full face και μία σακούλα που περιείχε προσανάμματα τζακιού. Σε έρευνα που διενεργήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού  στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα  μαχαίρι και  ένα κλομπ. Ο 19χρονος είχε κατά το παρελθόν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε ομάδα ατόμων που είχε εκδηλώσει επίθεση με ρίψη μολότοφ και άλλων αντικειμένων κατά Αστυνομικού Τμήματος και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.