Με σποραδικές βροχές και καταιγίδες το απόγευμα στα βορειοδυτικά και από τη νύχτα στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά θα μας υποδεχτεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.  Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί που στα νοτια θα φτάνουν τα 7 μποφόρ, ενώ θα σημειωθεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Στα ορεινά θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Οι  άνεμοι: στη Θράκη μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στη Μακεδονία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

  
Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός και από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις. Τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά και από το βραδυ πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και το πρωί στα νοτιά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 30 βαθμούς κελσίου.

  
Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αρχικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι κυρίως στη Θεσσαλία και την ανατολική στερεά οπου κυρίως το βραδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νοτια 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

  
Αττική

Αρχικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 30 βαθμούς κελσίου.

  
Θεσσαλονίκη

 Τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στα γύρω ορεινά κυρίως το βραδυ. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 29 βαθμούς κελσίου.