Συνεργασία ΥΠΕΣ – Ύπατης Αρμοστείας για τη στέγαση των προσφύγων

Συνεργασία ΥΠΕΣ – Ύπατης Αρμοστείας για τη στέγαση των προσφύγων

Ενισχύουν τη συνεργασία τους για την παροχή στέγης και βοήθειας στους πρόσφυγες το υπουργείο Εσωτερικών και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Στην πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής των οργανώσεων, που έχουν χρηματοδοτηθεί από το τμήμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ με 83 εκατ. ευρώ, προκειμένου να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στην Ελλάδα, υπό την προεδρεία του Γιάννη Μουζάλα, υπογραμμίσθηκε πως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό μεταναστευτικής Πολιτικής, θα βοηθήσει στο συντονισμό της παροχής της παραπάνω βοήθειας στη χώρα.

Ο Γιάννης Μουζάλας ανέφερε στην συνεδρίαση ότι άμεσες προτεραιότητες των ελληνικών αρχών αποτελούν η αποσυμφόρηση της Ειδομένης, του λιμανιού του Πειραιά και του Ελληνικού, η συνολική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις δομές και τα κέντρα φιλοξενίας της ενδοχώρας και των νησιών, η φροντίδα για τους ασυνόδευτους ανηλίκους, η αύξηση της δυναμικότητας της Υπηρεσίας Ασύλου.

Επίσης εγκαινιάσθηκε νέος χώρος φιλοξενίας προσφύγων στα Λαγκαδίκια, 45 χλμ. ανατολικά της Θεσσαλονίκης, όπου πρόκειται να φιλοξενηθούν 1.000 – 1.400 άτομα. Η μεταφορά ανθρώπων στη δομή από την Ειδομένη και το Πολύκαστρο ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη και συνεχίζεται καθημερινά.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στηρίζει επίσης τις ελληνικές αρχές στην υποδοχή και τη στέγαση μέσω της παροχής θέσεων σε ξενοδοχεία και της διαθεσιμότητας διαμερισμάτων σε αιτούντες άσυλο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο