Ντυμένη απλά και γεμάτη ανθρωπιά η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας περιηγήθηκε στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων στη Λέσβο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη με αφορμή το προσφυγικό δράμα. 

Το αεροσκάφος της Ράνιας προσγειώθηκε λίγο μετά στις 12.30 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης, όπου την υποδέχθηκε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου. Η κυρία Καλογήρου ανέβασε στο Facebook φωογραφίες από την υποδοχή της όμορφης βασίλισσας της Ιορδανίας. 

«Σας καλωσορίζουμε στον τόπο μας. Σας υποδεχόμαστε με χαρά. Ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ, για την ευαισθησία και το πνεύμα αλληλεγγύης που κομίζετε. Ο τόπος μας αντιμετώπισε με ανθρωπισμό το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα. Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει ένα τέτοιο πρόβλημα. Εμείς, ως άνθρωποι, στεκόμαστε δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Εκ μέρους των ανθρώπων του Βορείου Αιγαίου σας καλωσορίζουμε», είπε η Περιφερειάρχης.

Η Ράνια συνάντησε δύο οικογένειες Σύρων και Αφγανών, ενώ κατά την ξενάγησή της στο Καρά Τεπέ ήταν ιδιαιτέρως τρυφερή με τα μικρά παιδιά, κυρίως ένα κοριτσάκι που έχει χάσει τα μαλλιά του εξαιτίας ασθένειας.  Στη φωτογραφία του lesvospost.com φαίνεται η συγκίνηση της βασίλισσας την ώρα που μιλάει με τη μητέρα του άρρωστου παιδιού. 

Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει μόλις δύο ώρες και, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της βασιλικής Αυλής, η Ράνια της Ιορδανίας θα μοιράσει στα ΜΜΕ μία δήλωσή της και δεν θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Η επίσκεψη της βασίλισσας της Ιορδανίας έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης της ηθοποιού και ακτιβίστριας, Σούζαν Σάραντον, της Αντζελίνα Τζολί και προσφάτως του Πάπα Φραγκίσκου, που ήρθαν στη Λέσβο για να στείλουν τα δικά τους μηνύματα προς όλο τον κόσμο για το προσφυγικό. 

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας επισκέφθηκε και τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, ο οποίος ανέβασε σχετικές φωτογραφίες στα social media.