Ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπολύουν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία με αφορμή τη "σκούπα" στα αποθεματικά των νοσοκομείων.

Υποστηρίζουν ότι «ο κ. Τσίπρας και η γιαλαντζί Αριστερή Κυβέρνηση σκουπίζουν από τα Νοσοκομεία τα όποια αποθεματικά διαθέτουν, στο βωμό της επικοινωνίας για να στηρίξουν τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση η οποία φέρνει νέα δυσμενή μέτρα πάνω από 9 δισ. ευρώ και το 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ».

Παράλληλα η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Τσίπρας δεν διστάζει να "κλέψει εκκλησίες"»:

Ο κος Τσίπρας που θα έσκιζε τα Μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, έφερε άλλα δύο Μνημόνια τινάζοντας στον αέρα ότι έχει απομείνει όρθιο από Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά και δικαιώματα και καταγγέλουν την κυβέρνηση για στάση πληρωμών που "βαπτίζεται πρωτογενές πλεόνασμα"
           
Τα Νοσοκομεία εφέτος έχουν να λάβουν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό 1,15 δισ. ευρώ, 350 εκατ. ευρώ λιγότερα από πέρυσι και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στους προμηθευτές είναι 1,3 δις ευρώ.  Έως τώρα έλαβαν τακτική επιχορήγηση για το έτος 2016 τους πρώτους πέντε μήνες 150 εκατ. ευρώ  , αν και έπρεπε να έχουν λάβει 500εκατ. ευρώ.

Καταλήγοντας τονίζουν:

Δεν φθάνει το οικονομικό χάλι που επανειλημμένως επισημαίνουμε, έρχεται τώρα η κυβέρνηση και σκουπίζει ό,τι υπόλοιπο διαθέτουν κάποια Νοσοκομεία το οποίο προορίζεται για την εξόφληση μικρού μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών που διαθέτουν. Η κυβέρνηση «χώνει το ΕΣΥ τρία μέτρα κάτω από το ΓΗ», αφού τα Νοσοκομεία αδυνατούν να προμηθευτούν υγειονομικό υλικό, προϊόντα διατροφής, χειρουργικά υλικά και φάρμακα.