Στα δίχτυα των αστυνομικών Αρχών έπεσε πολυπληθής εγκληματική ομάδα που εντόπιζε, στρατολογούσε και προήγαγε στην πορνεία αλλοδαπές και ελληνίδες γυναίκες, τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν 17 μέλη της σπείρας ενώ αναζητούνται άλλα 13 μέλη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες, εκ των οποίων 6 Έλληνες και 11 αλλοδαποί είναι και ο 50χρονος έλληνας αρχηγός της ομάδας.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, εδώ και τέσσερα χρόνια, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία προαγωγή στην πορνεία αλλοδαπών και Ελληνίδων γυναικών τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε χώρες του εξωτερικού, μέσω πλήθους ιστοσελίδων ερωτικών ραντεβού που διατηρούσαν.

Η εγκληματική ομάδα διατηρούσε 5 «γραφεία ερωτικών ραντεβού», εκ των οποίων τα 2 λειτουργούσαν στην Αθήνα και τα υπόλοιπα σε Θεσσαλονίκη, Γαλλία και Γερμανία, ενώ οι αγγελίες των περίπου 30 γυναικών, που εκδίδονταν για λογαριασμό της σπείρας, βρίσκονταν καταχωρημένες σε δεκάδες ιστοσελίδες ανάλογου περιεχομένου. Με τη δημιουργία, διαχείριση και συντήρηση των ιστοσελίδων απασχολούνταν τουλάχιστον πέντε 5 προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέλη της ομάδας.

Τέσσερις εκ των κατηγορουμένων εντόπιζαν γυναίκες, είτε σε χώρες του εξωτερικού (Σλοβενία, Ρωσία, Αλβανία κ.λπ.), είτε στην Ελλάδα, τις οποίες στρατολογούσαν και έπειθαν να εργαστούν για λογαριασμό τους. Επίσης, ένας εκ των δραστών που αναζητείται, δήλωνε μάνατζερ μοντέλων και στελέχωνε με γυναίκες το «γραφείο» της Γαλλίας.

Για τα ραντεβού εργάζονταν σε βάρδιες 8 τηλεφωνήτριες, στα 2 τηλεφωνικά κέντρα της οργάνωσης στην Καλλιθέα. Επιπλέον, η σπείρα διέθετε 25 οδηγούς για την μεταφορά των γυναικών σε προκαθορισμένα ξενοδοχεία και οικίες. Η αμοιβή τους στην Ελλάδα ήταν γύρω στα 100 ευρώ ανά ώρα, ενώ στη Γαλλία και στη Γερμανία από 150 έως 200 ευρώ.

Οι εισπράξεις, από την παράνομη αυτή δραστηριότητα, κατέληγαν στον 50χρονο συλληφθέντα, αρχηγό της εγκληματικής ομάδας, από τους ταμίες - εισπράκτορες των «γραφείων» της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένδεκα αυτοκίνητα, 16 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 142 κινητά τηλέφωνα, 3.240 ευρώ, πλήθος από ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν τη λειτουργία των γραφείων και των ιστοσελίδων, καθώς και έγγραφα καταθέσεων σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, της μαστροπείας, της πλαστογραφίας και παράβαση του κώδικα περί μετανάστευσης και των νόμων περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.