ΕΛΛΑΔΑ

Γνωστός καλλιτεχνικός μάνατζερ εμπλέκεται σε κύκλωμα μαστροπείας

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 27 Απριλίου 2016, 10:59 / Ανανεώθηκε 27 Απριλίου 2016, 10:01
Γνωστός καλλιτεχνικός μάνατζερ εμπλέκεται σε κύκλωμα μαστροπείας
Facebook Twitter Whatsapp

Ένα απο τα μεγαλύτερα κυκλώματα μαστροπείας με δράση σε Γαλλία και Ελλάδα εξαρθρώθηκε μετά απο συντονισμένη επιχείρηση της ασφάλειας Αττικής.

Ένα απο τα μεγαλύτερα κυκλώματα μαστροπείας με δράση σε Γαλλία και Ελλάδα εξαρθρώθηκε μετά απο συντονισμένη επιχείρηση της ασφάλειας Αττικής. Συνελήφθησαν 17 μέλη της σπείρας, 6 Έλληνες και αλλοδαποί, ενώ ταυτοποιήθηκε η δράση 13 ακόμη ατόμων. Στην σπείρα φέρεται να εμπλέκεται και ένας 64χρονος "καλλιτεχνικός" μάνατζερ, γνωστός για την συμμετοχή του σε trash τηλεοπτικές εκπομπές.

Το κύκλωμα διατηρούσε πέντε γραφεία ερωτικών ραντεβού, δύο στην  Αθήνα, ένα στην Θεσσαλονίκη και απο ένα σε Γαλλία και Γερμανία και σε αυτά εργάζονταν 30 γυναίκες, ενώ λειτουργούσε απο το 2012. Εκτιμήσεις αξιωματικιών της ΕΛ.ΑΣ σημειώνουν πως ο ημερήσιος τζίρος των μαστροπών, ήταν 4.000 έως 5.000 ευρώ. Τα ερωτικά ραντεβού κλείνονταν μέσω δεκάδων ερωτικών ιστοσελίδων που διατηρούσαν τα μέλη της οργάνωσης. 

Τέσσερις εκ των κατηγορουμένων εντόπιζαν γυναίκες, είτε σε χώρες του εξωτερικού σε χώρες όπως η Σλοβενία, η Ρωσία και την  Αλβανία, είτε στην Ελλάδα, τις οποίες έπειθαν να εργαστούν για λογαριασμό τους. Επιπρόσθετα, ένας εκ των δραστών που αναζητείται και  δήλωνε μάνατζερ μοντέλων στελέχωνε με Ελληνίδες και αλλοδαπές γυναίκες το «γραφείο» της Γαλλίας. 

Για τα ραντεβού εργάζονταν σε βάρδιες οκτώ τηλεφωνήτριες, στα δύο  τηλεφωνικά κέντρα της οργάνωσης στην Καλλιθέα. Η σπείρα επιπλέον διέθετε είκοσι πέντε οδηγούς για τη μεταφορά των γυναικών σε προκαθορισμένα ξενοδοχεία και οικίες. Η αμοιβή τους στην Ελλάδα κυμαίνονταν στα εκατό  ευρώ ανά ώρα, ενώ στη Γαλλία και στη Γερμανία από 150 έως 200 ευρώ. 

Καθημερινά οι μεγάλες εισπράξεις, από την παράνομη αυτή δραστηριότητα, κατέληγαν σε έναν 50χρονο που ήταν ο αρχηγός της εγκληματικής ομάδας, από τους ταμίες – εισπράκτορες των «γραφείων» της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. 

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •   11 αυτοκίνητα
  •   16 ηλεκτρονικοί υπολογιστές
  •  142 κινητά τηλέφωνα
  •   3.240  ευρώ
  •   Πλήθος από ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν τη λειτουργία των γραφείων και των ιστοσελίδων
  •   Έγγραφα καταθέσεων σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού