Στην επ'αυτοφώρω σύλληψη ενός 50χρονου προχώρησαν αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Κατηγορείται για αποπλάνηση κοριτσιών ηλικίας κάτω απο 15 ετών τα οποία έπειθε να βγαίνουν ραντεβού μαζί του μέσω ψεύτικης σελίδας στο Facebook, έναντι αμοιβής. 

Η έρευνα σε βάρος του ξεκίνησε μετά απο καταγγελία μιας ανήλικης, την οποία είχε προσεγγίσει το 2013. Όπως κατήγγειλε η μητέρα της ανήλικης, η κόρη της, είχε επανειλημμένες συναντήσεις με τον 50χρονο σε διάφορά σημεία και προέβαινε σε ασελγείς πράξεις, μαζί με μια ακόμη ανήλικη, τις οποίες και βιντεοσκοπούσε και στην συνέχεια τις διαμέριζε σε άλλους παιδόφιλους σε ζωντανή σύνδεση.

Όπως διαπιστώθηκε είχε πλησιάσει και άλλη ανήλικη στην οποία ασκούσε ψυχολογική πίεση για να υποκύψει στις «αρρωστημένες ορέξεις» του πειθοντάς την να του αποστείλει ημίγυμνες φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών. Στην κατοχή του βρέθηκαν εκατοντάδες φωτογραφίες ανηλίκων παιδιών, τις οποίες μάλιστα εκτός απο το να τις διαμοιράζει επιχείρησε μέσω άλλου ψεύτικου προφίλ, να τις πουλήσει. 

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
·         φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο  εσωτερικοί σκληροί δίσκοι,
·         κινητό τηλέφωνο με κάρτες SIM κινητής τηλεφωνίας και κάρτα μνήμης SD Card ,
·         εξωτερικό μέσο αποθήκευσης τύπου κάρτα μνήμης και εξωτερικό μέσο αποθήκευσης τύπου USB Flash
·         ιδιόχειρες σημειώσεις του δράστη, σχετιζόμενες άμεσα με την υπόθεση. 

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Για την κατοχή των φωτογραφιών και βίντεο του προαναφερόμενου υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, ο 50χρονος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία και οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.