current views are: 5

27 Απριλίου 2016
Δημοσίευση11:43

Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα – Πρόγνωση για όλη την Ελλάδα

Καλός θα είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με αραιές νεφώσεις και σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ σε κάποιες περιοχές είναι πιθανό να βρέξει κυρίως από το βράδυ της Κυριακής και μετά.

Δημοσίευση 11:43’

Καλός θα είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με αραιές νεφώσεις και σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ σε κάποιες περιοχές είναι πιθανό να βρέξει κυρίως από το βράδυ της Κυριακής και μετά.

Καλός θα είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με αραιές νεφώσεις και σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ωστόσο σε κάποιες περιοχές, κυρίως στα βόρεια ορεινά, είναι πιθανό να βρέξει.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Τη Μεγάλη Παρασκευή θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις στα νότια ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά και πρόσκαιρες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά. Παράλληλα θα ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά, με τους ανέμους στα νοτιοανατολικά να πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Μεγάλο Σάββατο θα υπάρξουν επίσης αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Και πάλι θα ευνοείται η μεταφορά σκόνης με τους ανέμους να πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια πελάγη 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν πρόσκαιρα σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Κυριακή του Πάσχα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές, ενώ από το απόγευμα αναμένονται τοπικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα  θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια, ενώ θα ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και τα νότια.  Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και νότια θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, με τον καιρό να βελτιώνεται από το απόγευμα της Τρίτης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.


σχετικα αρθρα