Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τα στοιχεία του 50χρονου παιδόφιλου που συνελήφθη με την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκων κοριτσιών τα οποία φερόταν να έπειθε να βγαίνουν ραντεβού μαζί του μέσω ψεύτικης σελίδας στο Facebook, έναντι αμοιβής. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για τον ΧΑΛΚΟ Κωνσταντίνο του Ιωάννη που γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 50χρονος ήταν άνεργος και διέμενε στη Νίκαια.

Η έρευνα σε βάρος του ξεκίνησε μετά από καταγγελία μιας ανήλικης, την οποία είχε προσεγγίσει το 2013. Όπως κατήγγειλε η μητέρα της ανήλικης, η κόρη της, είχε επανειλημμένες συναντήσεις με τον 50χρονο σε διάφορά σημεία και προέβαινε σε ασελγείς πράξεις, μαζί με μια ακόμη ανήλικη, τις οποίες και βιντεοσκοπούσε και στην συνέχεια τις διαμέριζε σε άλλους παιδόφιλους σε ζωντανή σύνδεση.

Όπως διαπιστώθηκε είχε πλησιάσει και άλλη ανήλικη στην οποία ασκούσε ψυχολογική πίεση για να υποκύψει στις «αρρωστημένες ορέξεις» του πειθοντάς την να του αποστείλει ημίγυμνες φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών. Στην κατοχή του βρέθηκαν εκατοντάδες φωτογραφίες ανηλίκων παιδιών, τις οποίες μάλιστα εκτός από το να τις διαμοιράζει επιχείρησε μέσω άλλου ψεύτικου προφίλ, να τις πουλήσει.