Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, προβλέπει η ΕΜΥ για τον καιρό της Μεγάλης Παρασκευής. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ στα νότια.

Αναλυτικά η πρόβλεψη της ΕΜΥ για τον καιρό της Μεγάλης Παρασκευής:

Αττική
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένους όμβρους, με σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία πό 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη μακεδονία, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονομένοι όμβροι. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου και στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερά, Δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανόν πρόσκαιροι όμβροι. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν στα βόρεια σε βόρειους βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου και στη Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιροι όμβροι, ενώ σταδιακά αναμένεται βελτίωση των φαινομένων. Ασθενείς άνεμοι, μεταβλητοί και βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αραιές νεφώσεις, πιο πυκνές στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία θα ενταθούν στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αγαίου, Δωδεκάνησα
Αραιές νεφώσεις πιο πυκνές στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Στα βόρεια οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Στα νότια οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.