Δεν πτοούνται από την οικονομική κρίση οι Έλληνες και τα πρώτα στοιχεία από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες δείχνουν ότι η τουριστική κίνηση τις ημέρες του Πάσχα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με τον εσωτερικό τουρισμό να έχει την τιμητική του.

Βουνό και θάλασσα διεκδικούν εξίσου το μερίδιό τους στις προτιμήσεις των εκδρομέων, με προορισμούς όπως τα Καλάβρυτα, το Πήλιο, τα Τζουμέρκα, τα Ζαγοροχώρια να συγκεντρώνουν πολλούς εκδρομείς, ενώ την ίδια στιγμή, Πάρος, Χαλκιδική, Κρήτη και φυσικά Κέρκυρα προσελκύουν με τις δικές τους ομορφιές τους πασχαλινούς ταξιδιώτες.

Οι πληρότητες των ξενοδοχείων αγγίζουν στις περισσότερες περιοχές το 80%, ενώ αναμένεται και αύριο Σάββατο να υπάρχουν αφίξεις σε κοντινούς προορισμούς, καθώς λόγω της αργίας της Πρωτομαγιάς οι διακοπές θα είναι φέτος περισσότερες. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του HATTA Λύσσανδρο Τσιλίδη ‘’η κίνηση των εκδρομέων του Πάσχα είναι αυξημένη πέρυσι σε σχέση με φέτος. Οι Έλληνες ψηφίζουν εσωτερικό και φέτος, ωστόσο δεν λείπουν και αυτοί που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, αν και σε μικρότερο ποσοστό απ’ ό,τι πέρυσι''.

Οι καλές επιδόσεις του εσωτερικού τουρισμού το Πάσχα δίνουν ελπίδα και για το καλοκαίρι που θα ακολουθήσει. 

Σύμφωνα με τον κ. Τσιλίδη:

Υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι ακόμα καλύτερο, αν κρίνουμε από την ευνοϊκή πορεία των ταξιδιωτικών πακέτων του Πάσχα που είχαν και ποιότητα αλλά και καλές τιμές. 

Έχασε πόντους η Κωνσταντινούπολη

Οι πόλεις που συγκεντρώνουν τους περισσότερους ταξιδιώτες είναι η Πράγα, η Βουδαπέστη, οι Σκανδιναβικές χώρες, αλλά και η Ολλανδία.

Χαμηλά σε σχέση με παλαιότερα Πάσχα είναι η Κωνσταντινούπολη, πιθανότατα και λόγω των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν σημειωθεί.