Μια απίστευτη περιπέτεια έζησαν οι μαθητές Λυκείου του καλλιτεχνικού σχολείου του Ηρακλείου, καθώς τους έπεσε στο κεφάλι μέρος της οροφής του δωματίου που έμεναν στο Μέστρε της Βενετίας. 

Σύμφωνα με το neakriti,gr, το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 4 τα ξημερώματα της Μεγάλης Πέμπτης όταν ανυποψίαστοι τρεις   μαθητές  έπεσαν για ύπνο ενώ άλλοι δύο επέλεξαν να παραμείνουν ξύπνιοι για να δουν τηλεόραση.

Ξαφνικά ακούστηκε  ένας εκκωφαντικός θόρυβος και τμήμα της οροφής κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος πάνω ακριβώς από τα κρεβάτια των παιδιών  που είχαν ξαπλώσει.

Αποτέλεσμα η πτώση να βρει στον ύπνο τους μαθητές που δεν πρόλαβαν όχι μονο  να αντιδράσουν αλλά και να  καταπλακωθούν από τσιμέντο , πέτρες και χώματα και να τραυματιστούν κυρίως στο πρόσωπο και στο πάνω μέρος του σώματος τους.

Προκλήθηκε πανικός μέσα στο δωμάτιο και οι άλλοι δύο φίλοι τους που παρακολουθούσαν τηλεόραση και στάθηκαν τυχεροί , έσπευσαν όπως μπορούσαν να απεγκλωβίσουν τους συμμαθητές τους που δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και παρέμεναν  ακινητοποιημένοι.

Στο σημείο έσπευσαν οι συνοδοί του  σχολείου αλλά και το προσωπικό του ξενοδοχείου το οποίο κάλεσε άμεσα ασθενοφόρο . Τα παιδιά με αίματα παντού και σκισμένα ρούχα μεταφέρθηκαν κατευθείαν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Αφού διαπιστώθηκε ότι η υγεία τους δεν κινδύνευε, υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις    ενώ κρίθηκε απαραίτητο να τους γίνουνκαι  ράμματα αφού είχαν ανοιχτές πληγές αλλά και μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθούν τυχόν εσωτερικά τραύματα.

Οι γιατροί του νοσοκομείου  έκριναν επίσης αναγκαίο  τα παιδιά να παραμείνουν για νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό έφτασε μέχρι και το Ελληνικό προξενείο.  Μάλιστα μόλις ενημερώθηκε ο Έλληνας πρέσβης της Ιταλίας  προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να καθυστερήσει η αναχώρηση της  πτήσης τους με το δεδομένο ότι αν την έχαναν, θα έπρεπε η αποστολή να περιμένει την επόμενη , που  ήταν προγραμματισμένη ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα.

"Τρομοκρατήθηκα, δεν πίστευα αυτό που συνέβαινε στο παιδί μου έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου ," δηλώνει στο neakriti .gr η κ.Αθηνά Σκουβάκη, μητέρα μιας μαθήτριας που βρισκόταν  στο μοιραίο δωμάτιο και τραυματίστηκε στο κεφάλι  με αποτέλεσμα να γίνουν και σε εκείνη  ράμματα  ενώ  στην πλάτη της προκλήθηκαν εκδορές.

Η ίδια από την ώρα που έμαθε για το περιστατικό μέχρι και τη στιγμή που νωρίς σήμερα το απόγευμα πήγε στο αεροδρόμιο για να παραλάβει το παιδί της που έφθασε με σκισμένες πιτζάμες γεμάτες αίματα ,έζησε δραματικές ώρες περιμένοντας τη στιγμή που η 15χροχη θα βρισκόταν και πάλι στην αγκαλιά της έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες.