Αυξημένη σε σχέση με το 2015 παρουσιάζεται η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα σύμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας αυτοκινητοδρόμων. Το ποσοστό της αύξησης φτάνει το 10% με την κορύφωση της εξόδου να αναμένεται μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα έως την Μεγάλη Πέμπτη από τα δυο Εθνικά δίκτυα είχαν περάσει συνολικά 145.903 οχήματα έναντι 130.512 που είχαν περάσει το 2015. Από την Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου πέρασαν 85.200 οχήματα, έναντι 77.640 το 2015, ενώ από την Εθνική οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης πέρασαν 60.703 έναντι 52.872 το αντίστοιχο διάστημα το 2015.

Η τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα για την διευκόλυνση των εκδρομέων καθώς ανά 20 με 30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής, θα είναι ενισχυμένη η αστυνομική παρουσία, ενώ αυξημένη θα είναι και η αστυνόμευση σε σημεία που σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα. Παράλληλα όπου κρίνεται αναγκαίο θα υπάρχουν και τροχονόμοι για να ρυθμίζουν την κυκλοφορία.

Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Υπενθυμίζεται ότι ισχύουν μέτρα απαγόρευσης κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου για την περίοδο των εορτών του Πάσχα. Μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο τα δρομολόγια των τρένων έχουν πληρότητα 100%, με τους υπεύθυνους το ΟΣΕ να έχουν προσθέσει και 2 επιπλέον βαγόνια για την εξυπηρέτηση του κοινού. 100% πληρότητα έχουν και τα λεωφορεία από τα ΚΤΕΛ του Κηφισού και Λιοσίων.

Όσοι παραμείνουν στην Αθήνα πάντως, θα πρέπει να γνωρίζουν πως την Κυριακή οι συρμοί του Μετρό και Ηλεκτρικού θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι λόγω απεργίας των εργαζομένων που αντιδρούν στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.