Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Κοζάνη από τον τραγικό θάνατο του 5χρονου αγοριού από επίθεση δύο σκυλιών ράτσας ροτβάιλερ.

Εντελώς ξαφνικά τα ροτβάιλερ έριξαν την περίφραξη του χώρου στον οποίο ήταν κλεισμένα και επιτέθηκαν στον 5χρονο, με ιδιαίτερη μανία, καταφέροντας δεκάδες δαγκώματα σε ολόκληρο το κορμί του.

«Περίπου στις 14:00 ήταν παρέα σπίτι του γείτονα με τα ροτβάιλερ. Άκουγα ένα παιδάκι να παίζει. Ακούω τρεις τσιρίδες τρόμου από το παιδάκι ξαφνικά. Σαν χτύπημα. Σπάνια τις ακούς. Σταμάτησαν μετά οι τσιρίδες. Είδα μετά την γυναίκα μου να τραβά τα μαλλιά της. Είχε βγει ο ιδιοκτήτης και προσπαθούσε να τραβήξει τα σκυλιά από πάνω του. Η μαμά του ούρλιαζε. Μετά το έβαλαν στο αυτοκίνητο και πήγαν στο νοσοκομείο. Τα σκυλιά ήταν αφηνιασμένα... Το δάγκωσαν. Η γυναίκα μου το είδε και το είχαν σηκώσει στον αέρα. Το τραβούσαν» ανέφερε ο ένας μάρτυρας στην ιστοσελίδα kozan.gr.

«Είδα σκυλί να τινάζει μια κόκκινη μπλούζα, δεν κατάλαβα αν είναι παιδί ή μπλούζα στην αρχή. Μετά άκουσα τον ιδιοκτήτη και έναν άλλο κύριο να ορμάνε πάνω στα ροτβάιλερ. Να παίρνουν βέργα και να χτυπάνε το σκυλί. Σήκωσαν το παιδί στον αέρα. Πήρα την Αστυνομία αμέσως» σημείωσε ένας άλλος μάρτυρας.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 σήμερα ο ιδιοκτήτης των σκυλιών οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου του απαγγέλθηκε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και έπειτα αφέθηκε ελεύθερος.