Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, με την Τροχαία να λαμβάνει αυξημένα μέτρα σε όλο το επαρχιακό δίκτυο της χώρας, για την αποφυγή προβλημάτων και ατυχημάτων, που ωστόσο δεν έλειψαν ούτε και φέτος.

Αυτή την ώρα αυξημένη είναι η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου από το ύψος των Αγίων Θεοδώρων έως τα δίοδια της Ελευσίνας, καθώς και στην Αθηνών - Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών, ενώ έχουν σχηματιστεί ουρές 20 χιλιομέτρων στα διόδια του Ρίου στο ρεύμα προς Αθήνα,  σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Τροχαίο σημειώθηκε νωρίτερα στο  ύψος των Αγίων Θεοδώρων, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Σήμερα (Τρίτη 3 Μαΐου), ισχύει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, για το ρεύμα εισόδου, από τις 11:00 έως τις 21:00, ως εξής:

-Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα διόδια Ρίου μέχρι τα διόδια Ελευσίνας.
 
-Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

Βροχή και άνεμοι στην επιστροφή

Βροχερός θα είναι ο καιρός της επιστροφής, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ. Οι βροχοπτώσεις κατά τόπους θα είναι ισχυρές, ενώ υπάρχει και ισχυρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.

Πιο αναλυτικά, στην Αττική η αρχικά αραιή νέφωση θα πυκνώσει από το μεσημέρι και θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις. Οι άνεμου θα πνέουν από Νότιες-Νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση που δεν θα ξεπερνά τα 4 μποφόρ. Προς το βράδυ θα στραφούν σε Βορειοδυτικούς έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών αναμένεται να φτάσει τους 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι νεφελώδης και θα σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ενώ προς το βράδυ θα στραφούν σε Βόρειους-Βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης δεν θα ξεπεράσει τους 19 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν από Νότιες-Νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 7 μποφόρ και σταδιακά θα στραφούν σε Δυτικούς-Νοτιοδυτικούς έως 6 μποφόρ και προς το βράδυ σε Δυτικούς με μικρή περαιτέρω εξασθένηση. 

Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που στην περιοχή των Κυκλάδων θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Στην ανατολική Κρήτη, και την θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου και Ρόδου οι θα άνεμοι θα είναι Δυτικής διεύθυνσης 2 έως 3 μποφόρ ασθενέστεροι.

Το βράδυ οι άνεμοι στο τρίγωνο Καρπάθου-Ρόδου-Σάμου θα στραφούν σε Νοτίους 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Δυτικές και Νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ αλλά από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε Βόρειους-Βορειοδυτικούς 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Επτά νεκροί σε τροχαία

Με αίμα βάφτηκε και φέτος το Πάσχα η άσφαλτος, καθώς σημειώθηκαν πολλά τροχαία στις εθνικές, αλλά και τις επαρχιακές οδούς, μερικά εκ των οποίων θανατηφόρα.

Πιο αναλυτικά, μέσα σε δύο ημέρες έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα επτά άτομα, ενώ τραυματίστηκαν άλλα επτά άτομα.