Ένα θρίλερ ακολούθησε την εξαφάνιση της μόλις 3,5 ετών Μαρίας – Ειρήνης Πρίντεζη από την περιοχή του Σκαραμαγκά την Κυριακή του Πάσχα, η οποία μπορεί μεν να εντοπίστηκε χθες, αλλά τα ερωτήματα γύρω από το πώς χάθηκε και τι συνέβη παραμένουν αναπάντητα.

Αμέσως μόλις το κορίτσι εξαφανίστηκε, οι γονείς του δήλωσαν την εξαφάνιση, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει τεράστια κινητοποίηση των αρχών αλλά και του «Χαμόγελου του Παιδιού». Οι έρευνες στην περιοχή γύρω από τον Σκαραμαγκά ήταν αγωνιώδεις και περίπου 24 ώρες μετά το Amber Alert που ενεργοποιήθηκε χτες δηλαδή, το κοριτσάκι εντοπίστηκε καλά στην υγεία του.

Αμέσως μετά τον εντοπισμό, τα ερωτήματα που γεννήθηκαν γύρω από το πώς το κοριτσάκι κατάφερε να διαφύγει της προσοχής των γονιών του ήταν πολλά. Αν και ο παππούς μίλησε από την πρώτη στιγμή για το ενδεχόμενο απαγωγής, φωτογραφίζοντας και άτομο που γνωρίζει και με το οποίο είχε διαφορές, οι αστυνομικοί δεν έχουν –τουλάχιστον ακόμη- επαρκή στοιχεία για να οδηγηθούν με βεβαιότητα στο σενάριο της απαγωγής.

Παράλληλα, υπάρχει ζήτημα και με τα πρώτα λόγια της μικρής. Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, μόλις εντοπίστηκε δήλωσε στους αστυνομικούς πως «με άφησαν», ωστόσο σύμφωνα με δεύτερη εκδοχή φέρεται να είπε ότι «η μαμά μου με άφησε στο δάσος». 

Σε κάθε περίπτωση, το κοριτσάκι ήταν σε κατάσταση σοκ, ενώ βάσει των εξετάσεων του ιατροδικαστή δεν εντοπίστηκαν ίχνη κακοποίησης. Όπως διαπιστώθηκε, το 3,5 ετών κοριτσάκι φέρει κάποια μικρά γδαρσίματα τα οποία ωστόσο πιθανότατα οφείλονται σε επαφή με χόρτα και κλαριά.

Η Μαρία – Ειρήνη πέρασε χτες το βράδυ στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου την παρακολούθησαν παιδοψυχολόγοι, οι οποίοι προσπαθούν να μάθουν τι συνέβη και βρέθηκε μακριά από την επίβλεψη των γονιών της.

Τελικά απαγγέλθηκαν κατηγορίες της παραμέλησης και έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο στους γονείς της μικρής, οι οποίοι αύριο αναμένεται να δικαστούν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Οι δύο κατηγορούμενοι, που θα κρατηθούν στη ΓΑΔΑ ως τη δίκη τους, φέρονται να υποστήριξαν ενώπιον του Εισαγγελέα πως κάποιος άρπαξε το κοριτσάκι όταν για ελάχιστο διάστημα το άφησαν μόνο του.

Όπως δήλωσε ο πατέρας της Μαρίας προσερχόμενος στον εισαγγελέα:

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο, μου φέρονται πολύ καλά. Έχουμε επικοινωνήσει και με το παιδί, είναι καλά. Έχω εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές.