Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα καθώς θα είναι κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά της χώρας. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια έως 7 μποφόρ με την θερμοκρασία να μην σημειώνει κάποια αξιόλογη εφαρμογή.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Στην Αττική αναμένονται λίγες παροδικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν με αποτέλεσμα να σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από αργά το μεσημέρι και κατά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Από αργά το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος, νεφελώδης και με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων, κυρίως στα δυτικά, από αργά το βράδυ. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και στην κεντρική Μακεδονία έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από το απόγευμα βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία τοπικά θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την  Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε και θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων από αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια τοπικά θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί 6 με 7 μποφόρ, ενώ από αργά το βράδυ και από τα βόρεια βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα στην Κρήτη. Από το απόγευμα βαθμιαία οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ από αργά το βράδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.