Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, οι γονείς της μικρής Μαρίας που χάθηκε ανήμερα του Πάσχα στον Σκαραμαγκά και εντοπίστηκε την επομένη σε περιοχή του Χαϊδαρίου. Το ζεύγος αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για τη δίκη, όπως δικαιούται από το νόμο.

Αδιευκρίνιστο παραμένει το μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση της τετράχρονης, με τους αστυνομικούς, που ερευνούν την υπόθεση, να έχουν σχεδόν αποκλείσει το ενδεχόμενο απαγωγής.

Παράλληλα, υπάρχει ζήτημα και με τα  λόγια που φέρεται να είπε η μικρή. Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, μόλις εντοπίστηκε δήλωσε στους αστυνομικούς πως «με άφησαν», ωστόσο σύμφωνα με δεύτερη εκδοχή φέρεται να είπε ότι «η μαμά μου με άφησε στο δάσος».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές εξετάζουν το προφίλ των γονιών της μικρής λόγω περιστατικών που έχουν καταγραφεί, κυρίως εισβάρος της μητέρας στο παρελθόν. Μάλιστα οι ψυχολόγοι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για διαταραχή της μητέρας και βαριά φαρμακευτική αγωγή.  

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο παππούς της μικρής, υπερασπίστηκε το ζευγάρι, ισχυριζόμενος ότι δεν θα εγκατέλειπαν τη μικρή Μαρία. 
“Το παιδί το πήρε χέρι και μακάρι με τη μέθοδο του DNA να βρουν ίχνη και να τους ανακαλύψουν” λέει ο παππούς της μικρής Μαρίας.

“Πιστεύω ότι είναι κάποιος άνθρωπος που θεωρεί ότι είτε εγώ, είτε ο γιος μου του έχουμε κάνει κακό”, λέει ο παππούς της μικρής και δηλώνει στους δημοσιογράφους πως η μικρή Μαρία του είπε πως την πλησίασε ένας άνδρας, την πήρε αγκαλιά και της είπε πως θα την πάει στη μητέρα της.

Την ίδια ώρα, συγκλονίζει η θεία της μικρής η οποία μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1, υποστήριξε πως η Μαρία - Ειρήνη: 

«είναι καλά αλλά κλαίει και ζητάει να δει τη μητέρα της. Μας ζητάει συνέχεια τους γονείς της».