Μειωμένος σε ποσοστό άνω του 15% καταγράφηκε ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων στον νομό Θεσσαλονίκης τις ημέρες του Πάσχα, με τους καταναλωτές να εμφανίζονται «κάτι παραπάνω από κουμπωμένοι, ενόψει και των νέων μέτρων που έρχονται», όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης (ΕΣΘ), Παντελής Φιλιππίδης, υπενθυμίζοντας ότι από σήμερα έως και τις 10 Μαϊου θα είναι σε ισχύ η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων. 

«Δεν κουνιόταν φύλο στην αγορά στη διάρκεια των εορτών του Πάσχα και ήταν φυσικό» υπογράμμισε ο κ. Φιλιππίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας:

Εάν δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο και βλέπεις το εισόδημά σου να μειώνεται διαρκώς και τις υποχρεώσεις σου να μεγεθύνονται κατακόρυφα, είναι επόμενο να περιορίσεις στο ελάχιστο τις αγορές σου σε καταναλωτικά είδη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος διατύπωσε την εκτίμηση ότι «στο εξής οι επιχειρηματίες, είτε είναι μικροί, είτε μεγάλοι, θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τρομακτικά προβλήματα» και πρόσθεσε: «το δυστύχημα μάλιστα είναι, ότι δεν φαίνεται φως στο τούνελ, αφού όχι μόνο δεν λαμβάνονται μέτρα για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος στην αγορά, αλλά αντίθετα επιβάλλονται διαρκώς καινούρια».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Φιλιππίδης εξέφρασε φόβους, ότι στο επόμενο διάστημα θα πολλαπλασιαστούν τα λουκέτα στην εμπορική αγορά της Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά, «είμαστε κολλημένοι στον τοίχο και παρόλο που τα τελευταία έξι χρόνια χτυπάμε από ντουβάρι σε ντουβάρι, κανείς δεν φαίνεται να νοιάζεται».