current views are: 6

4 Μαΐου 2016
Δημοσίευση13:06

Απειλεί ο «Ρουβίκωνας»: Να γίνουμε περισσότεροι και πιο επικίνδυνοι

«Δεν έχουμε σκοπό να είμαστε μια παρέα 20-30 ατόμων οι οποίοι θα βγάζουν το πολιτικό τους μεροκάματο. Θέλουμε να γίνουμε πολλοί περισσότεροι και θέλουμε να γίνουμε πολύ πιο επικίνδυνοι», τονίζει το μέλος της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

 

Δημοσίευση 13:06’

«Δεν έχουμε σκοπό να είμαστε μια παρέα 20-30 ατόμων οι οποίοι θα βγάζουν το πολιτικό τους μεροκάματο. Θέλουμε να γίνουμε πολλοί περισσότεροι και θέλουμε να γίνουμε πολύ πιο επικίνδυνοι», τονίζει το μέλος της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

 

«Δεν έχουμε σκοπό να είμαστε μια παρέα 20-30 ατόμων οι οποίοι θα βγάζουν το πολιτικό τους μεροκάματο. Θέλουμε να γίνουμε πολλοί περισσότεροι και θέλουμε να γίνουμε πολύ πιο επικίνδυνοι», τονίζει το μέλος της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας»Γιώργος Καλαϊτζίδης.

Σε συνέντευξή του, αναφέρει:

Είμαστε γενικότερα της λογικής ότι όσοι περισσότεροι, τόσο το καλύτερο, για να μπορέσουμε και να δημιουργήσουμε μεγαλύτερες και περισσότερες καταστάσεις από αυτές που κάνουμε τώρα και να οδηγήσουμε την κατάσταση εκεί που θέλουμε να την οδηγήσουμε.

Παράλληλα, εξηγεί ότι ο «Ρουβίκωνας» «δεν θέλει να είναι απλά μια πολιτική ομάδα η οποία θα λειτουργεί και θα κάνει τα πραγματάκια της. Θέλει να γίνει ένα είδος αντιπολίτευσης στον δρόμο, η οποία θα αντιμάχεται τις κρατικές δυνάμεις και τις κατασταλτικές αρχές και ουσιαστικά, έχοντας πλέον κατακτημένη αυτή την εικόνα, να μπορεί να μιλήσει σοβαρά, έχοντας ένα ειδικό βάρος, προς την κοινωνία για ζητήματα ευρύτερα».

Ο «Ρουβίκωνας» δεν είναι μια κλειστή ομάδα, «η επιθυμία μας είναι να μην είναι καν ομάδα, αλλά να γίνει τάση» αναφέρει ο Γ. Καλαϊτζίδης, προαναγγέλλοντας «ένα μεγάλο άνοιγμα της συλλογικότητας προς ευρύτερο κόσμο» για να «αποσαφηνιστεί περισσότερο το ιδεολογικοπολιτικό μας πλαίσιο, ώστε να γνωρίζει απόλυτα ο άλλος τι ακριβώς λέμε και κάνουμε. Είναι μια ομάδα που πραγματικά θέλει πάρα πολύ κόσμο στις τάξεις της για να μπορεί να κάνει καλύτερες, μεγαλύτερες και συχνότερες κινήσεις και να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που θεωρούμε ότι ήδη έχουμε δημιουργήσει στις κρατικές αρχές, αλλά και να μπορέσουμε να διεισδύσουμε περισσότερο στο κοινωνικό σώμα» σημειώνει.

Σε συνέντευξή του στο hitandrun.gr, ο αναρχικός Γιώργος Καλαϊτζίδης δηλώνει ότι ο «Ρουβίκωνας» «επί της ουσίας ήταν μια αναγκαιότητα να δημιουργηθεί μια πολιτική οργάνωση η οποία θα δρομολογήσει, θα βάλει μια στρατηγική και τακτικές όσον αφορά τον αντιεξουσιαστικό αγώνα… Ο Ρουβίκωνας έχει επιλέξει να έχει έναν πολύμορφο αγώνα. Είναι μέσα στη λογική μας ότι θα χρησιμοποιήσουμε μορφές αγώνα όπως οι καταλήψεις, οι αφισσοκολήσεις, συναυλίες, συγκεντρώσεις, πορείες, αλλά και συμβολικές επιθέσεις σε στόχους. Δεν έχουμε αποκλείσει κανένα μέσο αγώνα» λέει, ξεκαθαρίζοντας ότι και «το ένοπλο κομμάτι είναι κομμάτι του κινήματος».

Παράλληλα, εκφράζει τη διαφωνία του «Ρουβίκωνα» «στο να μπαίνει μια γενική υπογραφή τύπου ‘αναρχικοί/αναρχικές’» πίσω από κάθε ενέργεια της ομάδας, «γιατί θεωρούμε ότι είναι πιο τίμιο να πούμε ‘εμείς το κάναμε’, και να χρεωθούμε είτε το καλό είτε το κακό αποτέλεσμα, να μην καπελώνεται ένας ολόκληρος χώρος, να φαίνεται ποιος κάνει τι, να ξέρει ο κόσμος ότι αυτή η κίνηση έγινε από εμάς συγκεκριμένα έτσι».

«Είναι επιλογή μας κάποια πράγματα να έχουν πιο επιθετικό προσδιορισμό, ώστε να γίνουν και με έναν τρόπο δημόσια, και να πιέσουμε προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση… Νομίζουμε ότι αυτό το πράγμα έχει κατακτηθεί, έχει δημιουργήσει κενά, τριγμούς, έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο πολιτικό ζήτημα και στο αρμόδιο υπουργείο και γενικά ότι μια συλλογικότητα μπορεί να επιφέρει ένα πολιτικό πλήγμα σε ένα κομμάτι του συστήματος ή να καταλάβει χώρους από τη στιγμή που θα το πάρει απόφαση να το κάνει. Αυτό για μας είναι μια μικρή νίκη» δηλώνει ο Γ. Καλαϊτζίδης.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή ότι «ο Ρουβίκωνας αλωνίζει», υποστηρίζει ότι οι κινήσεις του Ρουβίκωνα «ενοχλούν, τουλάχιστον το πιο συντηρητικό κομμάτι του πολιτικού συστήματος, το δεξιό, το οποίο έχει ψηλά στην ατζέντα του τα ζητήματα νόμου και τάξης. Και το αναφέρει, και γιατί πλειοδοτεί στο ζήτημα της ασφάλειας, και για να συσπειρώσει στο εσωτερικό του τις συντηρητικές ψήφους ειδικά της ακροδεξιάς. Το κάνει δηλαδή και για δικούς του λόγους, αλλά και γενικότερα, γιατί ουσιαστικά ως πολιτικός φορέας το συγκεκριμένο τμήμα της ΝΔ είναι κάτι που έχουμε δει και στο παρελθόν να το έχει ψηλά στην ατζέντα του και να καταστέλλει αρκετά πιο άγρια αυτού του είδους τις κινηματικές κινήσεις».

«Προφανώς μας θέλουν στη φυλακή, προφανώς θα έρθουν δύσκολες στιγμές όταν υπάρξει μια τέτοιου είδους κυβέρνηση, αυτό που θα κάνουμε εμείς είναι να προσπαθήσουμε να γυρίσουμε μπούμερανγκ την όποια κατασταλτική κίνηση γίνει από την όποια κυβέρνηση. Θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ πιθανόν να πάρει πρωτοβουλία κάποιος εισαγγελέας και να πει μια μέρα ότι η συγκεκριμένη οργάνωση είναι τρομοκρατική με τον 187Α, αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν και οι τρόποι και ο λόγος αυτό το πράγμα να γυρίσει εναντίον τους. Έχουν δώσει το στίγμα τους, το έχουν πει καθαρά, κι από εκεί και πέρα θα πάρουμε κι εμείς τα μέτρα μας και θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε» λέει το μέλος της ομάδας αναρχικών «Ρουβίκωνας».


σχετικα αρθρα