Ελεύθεροι αφέθηκαν οι γονείς της μικρής Μαρίας – Ειρήνης Πρίντεζη η οποία εξαφανίστηκε την Κυριακή του Πάσχα και εντοπίστηκε μία ημέρα αργότερα έπειτα από τεράστια κινητοποίηση, με τη δίκη τους να ορίζεται για τις 6 Μαΐου. Εν τω μεταξύ, το κοριτσάκι παραμένει στο νοσοκομείο, καθώς η εισαγγελέας αναμένει τα πορίσματα των παιδοψυχολόγων που την παρακολουθούν.

Πιο συγκεκριμένα, το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο άφησε τους γονείς του κοριτσιού ελεύθερους μέχρι της 6 Μαΐου όταν και ορίστηκε νέα τακτική δικάσιμος. Η αναβολή προκλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Αδιευκρίνιστο παραμένει το μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση της τετράχρονης, με τους αστυνομικούς, που ερευνούν την υπόθεση, να έχουν σχεδόν αποκλείσει το ενδεχόμενο απαγωγής.

Παράλληλα, υπάρχει ζήτημα και με τα  λόγια που φέρεται να είπε η μικρή. Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, μόλις εντοπίστηκε δήλωσε στους αστυνομικούς πως «με άφησαν», ωστόσο σύμφωνα με δεύτερη εκδοχή φέρεται να είπε ότι «η μαμά μου με άφησε στο δάσος».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές εξετάζουν το προφίλ των γονιών της μικρής λόγω περιστατικών που έχουν καταγραφεί, κυρίως εις βάρος της μητέρας στο παρελθόν. Μάλιστα οι ψυχολόγοι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για διαταραχή της μητέρας και βαριά φαρμακευτική αγωγή.  

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο παππούς της μικρής, υπερασπίστηκε το ζευγάρι, ισχυριζόμενος ότι δεν θα εγκατέλειπαν τη μικρή Μαρία. 

«Το παιδί το πήρε χέρι και μακάρι με τη μέθοδο του DNA να βρουν ίχνη και να τους ανακαλύψουν» λέει ο παππούς της μικρής Μαρίας.

«Πιστεύω ότι είναι κάποιος άνθρωπος που θεωρεί ότι είτε εγώ, είτε ο γιος μου του έχουμε κάνει κακό», λέει ο παππούς της μικρής και δηλώνει στους δημοσιογράφους πως η μικρή Μαρία του είπε πως την πλησίασε ένας άνδρας, την πήρε αγκαλιά και της είπε πως θα την πάει στη μητέρα της.

Την ίδια ώρα, το κοριτσάκι παραμένει στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», καθώς η εισαγγελέας αναμένει τα πορίσματα των παιδοψυχολόγων και των παιδιάτρων που την εξετάζουν. Η εισαγγελέας θα επιτρέψει την επιστροφή του παιδιού στους γονείς μόνο εφόσον οι γιατροί και το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου αποφανθούν ότι το παιδί μπορεί να επιστρέψει στο οικογενειακό του περιβάλλον και ολοκληρωθεί η έρευνα των κοινωνικών λειτουργών.