Πιστοί στο ραντεβού τους για 20η συνεχή μέρα «αγανακτισμένοι» χιλιάδες πολίτες έχουν κατακλύσει την πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να διαδηλώσουν κατά του μνημονίου και των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης. Νεαροί με μικρόφωνα ανά χείρας προσφέρουν μια διαφορετική νότα στη σημερινή διαδήλωση, η οποία γίνεται υπό ρυθμούς ραπ μουσικής.

Η λεωφόρος Αμαλίας, μπροστά από το κτίριο της Βουλής είναι κλειστή.


Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και χθες Κυριακή – για  19η ημέρα συνεχόμενη ημέρα – στην πλατεία Συντάγματος, για να διαδηλώσει  κατά της κυβερνητικής πολιτικής και του Μνημονίου. Στο τρίτο κατά σειρά  ευρωπαϊκό ραντεβού, περίπου 30.000 άτομα έδωσαν το παρόν , παρά τον άστατο καιρό και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Το επόμενο μεγάλο ραντεβού των «Αγανακτισμένων» είναι την Τετάρτη. Οι διαδηλωτές απευθύνουν κάλεσμα για αποκλεισμό της Βουλής.

Μάλιστα έχουν προαναγγελθεί τρεις συγκεντρώσεις: Η μία στο Σύνταγμα, η άλλη στο Παναθηναϊκό Στάδιο και η τρίτη στη στάση του μετρό στον Ευαγγελισμό, ούτως ώστε από τα τρία αυτά σημεία να ξεκινήσει η περικύκλωση της Βουλής.