Αποφασισμένοι να πάρουν πίσω τη μικρή Μαρία, παρά την εισαγγελική εντολή, δηλώνουν οι γονείς της μικρής, οι οποίοι αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι και θα δικαστούν την Παρασκευή.

Αφότου αφέθηκαν ελεύθεροι πήγαν στο νοσοκομείο Παίδων, όπου βρίσκεται η 4χρονη καθώς η εισαγγελέας αναμένει τα πορίσματα των παιδοψυχολόγων και των παιδιάτρων που την εξετάζουν, προκειμένου να αποφανθεί για το αν θα επιτρέψει να επιστρέψει στην οικογένειά της.Εκεί πέρασαν αρκετή ώρα μαζί της ενώ όλη την ημέρα βρισκόταν στο πλευρό της η θεία της. 

«Ποια εισαγγελική εντολή; Θα το πάρουμε πίσω το παιδί» δήλωσε σήμερα στις κάμερες ο πατέρας της μικρής.«Ο εισαγγελέας κάνει τη δουλειά του, καλά κάνει. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και ευελπιστούμε ότι αύριο θα το πάρουμε», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, αδιευκρίνιστο παραμένει το μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση της τετράχρονης, με τους αστυνομικούς, που ερευνούν την υπόθεση, να έχουν σχεδόν αποκλείσει το ενδεχόμενο απαγωγής.

Παράλληλα, υπάρχει ζήτημα και με τα  λόγια που φέρεται να είπε η μικρή. Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, μόλις εντοπίστηκε δήλωσε στους αστυνομικούς πως «με άφησαν», ωστόσο σύμφωνα με δεύτερη εκδοχή φέρεται να είπε ότι «η μαμά μου με άφησε στο δάσος».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές εξετάζουν το προφίλ των γονιών της μικρής λόγω περιστατικών που έχουν καταγραφεί, κυρίως εις βάρος της μητέρας στο παρελθόν. Μάλιστα οι ψυχολόγοι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για διαταραχή της μητέρας και βαριά φαρμακευτική αγωγή. 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο παππούς της μικρής, υπερασπίστηκε το ζευγάρι, ισχυριζόμενος ότι δεν θα εγκατέλειπαν τη μικρή Μαρία.

«Το παιδί το πήρε χέρι και μακάρι με τη μέθοδο του DNA να βρουν ίχνη και να τους ανακαλύψουν» λέει ο παππούς της μικρής Μαρίας.

«Πιστεύω ότι είναι κάποιος άνθρωπος που θεωρεί ότι είτε εγώ, είτε ο γιος μου του έχουμε κάνει κακό», λέει ο παππούς της μικρής και δηλώνει στους δημοσιογράφους πως η μικρή Μαρία του είπε πως την πλησίασε ένας άνδρας, την πήρε αγκαλιά και της είπε πως θα την πάει στη μητέρα της.

Ένα θρίλερ ακολούθησε την εξαφάνιση της Μαρίας – Ειρήνης Πρίντεζη από την περιοχή του Σκαραμαγκά την Κυριακή του Πάσχα, η οποία μπορεί μεν να εντοπίστηκε προχθες, αλλά τα ερωτήματα γύρω από το πώς χάθηκε και τι συνέβη παραμένουν αναπάντητα.

Αμέσως μόλις το κορίτσι εξαφανίστηκε, οι γονείς του δήλωσαν την εξαφάνιση, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει τεράστια κινητοποίηση των αρχών αλλά και του «Χαμόγελου του Παιδιού». Οι έρευνες στην περιοχή γύρω από τον Σκαραμαγκά ήταν αγωνιώδεις και περίπου 24 ώρες μετά το Amber Alert που ενεργοποιήθηκε χτες δηλαδή, το κοριτσάκι εντοπίστηκε καλά στην υγεία του.