current views are: 7

5 Μαΐου 2016
Δημοσίευση05:27

Ξήλωσαν την εξεταστική επιτροπή 10 ημέρες πριν από τις Πανελλαδικές!

Σε κίνδυνο βρίσκεται η ομαλή ολοκλήρωση των Πανελλαδικών Εξετάσεων μετά την απόφαση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και των συμβούλων του να “ξηλώσουν” την πλειονότητα των μελών της περυσινής Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων.

Δημοσίευση 05:27’

Σε κίνδυνο βρίσκεται η ομαλή ολοκλήρωση των Πανελλαδικών Εξετάσεων μετά την απόφαση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και των συμβούλων του να “ξηλώσουν” την πλειονότητα των μελών της περυσινής Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων.

Σε κίνδυνο βρίσκεται η ομαλή ολοκλήρωση των Πανελλαδικών Εξετάσεων μετά την απόφαση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και των συμβούλων του να “ξηλώσουν” την πλειονότητα των μελών της περυσινής Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Καθημερινή” η απόφαση αυτή του υπουργού παραβαίνει  τον όρο της μερικής ανανέωσης που ετηρείτο εδώ και δεκαετίες, ώστε η εμπειρία των παλιών να είναι το εχέγγυο για ομαλές εξετάσεις. 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ,  πληροφορίες αναφέρουν ότι εκλήθη για σήμερα στο υπουργείο Παιδείας ο ομότιμος πανεπιστημιακός Γιώργος Δάσσιος, προέδρος του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων, ανεξάρτητης διοικητικής αρχής, η οποία αναμένεται να υποβαθμιστεί από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας παρότι επιλέγεται από τη Βουλή. «Διεμήνυσαν στον Γ. Δάσσιο ότι ο ρόλος του θα είναι ο μικρότερος δυνατός», ανέφερε στην «Κ» γνώστης της κατάστασης. 

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο ΕΟΕ είναι εποπτεύων οργανισμός των εξετάσεων, ωστόσο όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Δάσσιος έχει σημαντική εμπειρία (από διάφορες θέσεις) στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και είχε διατηρηθεί στην ίδια θέση πέρυσι από το υπουργικό δίδυμο Αριστείδη Μπαλτά – Τάσου Κουράκη. Ειδικότερα, η ΚΕΕ επιλέγεται κάθε χρόνο. Οι πρώτες ενδείξεις των προθέσεων ανανέωσής της υπήρξαν στις αρχές Φεβρουαρίου. Τότε, έμπειρα μέλη της περυσινής ΚΕΕ είχαν κάνει διερευνητικές ερωτήσεις για τις προθέσεις της νέας (σε σχέση με τις Πανελλαδικές του 2015) ηγεσίας του υπουργείου ως προς τη στελέχωση της φετινής ΚΕΕ και τη δική τους θέση σε αυτήν. Ωστόσο, οι απαντήσεις ήταν αρνητικές, στο πλαίσιο μιας ανανέωσης της Επιτροπής την οποία η πολιτική ηγεσία έκρινε απαραίτητη. Απόφαση θεμιτή.

Πληροφορίες της «Καθημερινής» αναφέρουν ότι για τα μέλη της ΚΕΕ αναζητήθηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από διάφορες περιοχές της χώρας και οι θέσεις έκλεισαν μία εβδομάδα πριν από το Πάσχα. Τηρήθηκε φυσικά η απόλυτη εχεμύθεια ως προς την ταυτότητα των προσώπων. Τώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμβουλος του κ. Φίλη, με την απαραίτητη εχεμύθεια, έχει αναλάβει να κάνει τα τηλεφωνήματα σε φίλα προσκείμενους στην κυβέρνηση εκπαιδευτικούς, προτείνοντάς τους να στελεχώσουν τις τριμελείς επιτροπές οι οποίες θα εισηγούνται στα μέλη της ΚΕΕ θέματα για τα εξεταζόμενα μαθήματα της επόμενης ημέρας. 


σχετικα αρθρα