Ξεκινώντας από αυτο το τριήμερο 6-8/5, που γιορτάζουν τον Άγιο Γεώργιο και έχουν αργία την Παρασκεύη, οι Βούλγαροι θα πλημμυρίσουν και φέτος τις παραλίες της βόρειας Ελλάδας, αυξανόμενοι σταθερά κάθε χρόνο.

Οι τιμές είναι προσιτές, οι υπηρεσίες και οι παροχές άριστες και για αυτό τον λόγο οι μονάδες που εξυπηρετούν βούλγαρους τουρίστες είναι ήδη γεμάτες για τον Μάιο και τον Ιούνιο λένε οι τουροπερέιτορς.

Οι βούλγαροι τουρίστες δεν ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την Ελλάδα μόνο για τις καλακαιρινές διακοπές, αλλά οι διακοπές τους αρχίζουν ήδη από την άνοιξη και τις 20 Απριλίου, με το ενδιαφέρον να είναι κάθε χρόνο συνεχώς αυξανόμενο, όπως λένε τουριστικοί παράγοντες της πόλης Μπλαγκόεβγκραντ, σημειώνοντας ότι για τον Ιούλιο και τον Άυγουστο υπάρχει ήδη πολύ σοβαρός αριθμός κρατήσεων, παρότι εκείνο το διάστημα οι τιμές των δωματίων είναι αυξημένες.

Σύμφωνα με στοιχεία που δίνει τουριστικό γραφείο του Μπλαγκόεβγκραντ, για αυτή την εποχή και μέχρι τέλος Μαΐου, η τιμή ανά τουρίστα σε δίκλινο δωμάτιο σε κάποια καταλύματα στην Ασπροβάλτα, τον Νέο Σταυρό και τα Βρασνά είναι 8 ευρώ την ημέρα για 4 διανυκτερέυσεις ενώ από 1η Ιουνίου κυμαίνεται από 11-13 ευρώ την βραδιά για πάλι 4 διανυκτερεύσεις και για Ιούλιο φτάνει τα 18-20 ευρώ την ημέρα για το ίδιο διάστημα και για Άυγουστο τα 22-29 ευρώ.

Βούλγαρους τουρίστες δεν έχει μόνο από τις συνοριακές περιοχές αλλά και από πιο μακρινές όπως τη Φιλιππούπολη, τη Σόφια ακόμη και την Βάρνα.

Στις μονάδες αυτές έχει μέσα στα δωμάτια υποδομές για προετοιμασία φαγητού, ούτως ώστε οι Βούλγαροι να μην ξοδεύουν πολλά χρήματα στις ταβέρνες, τις πιτσαρίες και τα σουβλατζίδικά της περιοχής, αναφέρει υπέυθυνος βουλγαρικού τουριστικού γραφείου. 

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και για βίλες με τιμές που αυτή την στιγμή κυμαίνονται στα 100 ευρώ την βραδιά για 8 άτομα.

Οι λόγοι που οι Βούλγαροι προτιμούν αυτες τις περιοχές του Αιγαίου είναι γιατί είναι καθαρές, ήσυχες, φθηνές και χωρίς το τσιμέντο, που υπάρχει σε βουλγαρικά θέρετρα.