Υπό κατάληψη από εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση τελούν τα Δημαρχεία του Νομού Χανίων από το πρωί της Πέμπτης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα haniotika-nea.gr, από νωρίς το πρωί, εργαζόμενοι κατέλαβαν το Δημαρχείο Χανίων αναρτώντας πανό στην πρόσοψη του κτιρίου. Κλειστά λόγω των κινητοποιήσεων έμειναν και τα Δημαρχεία στους Δήμους της ενδοχώρας (Πλατανιά, Κισάμου, Καντάνου – Σελίνου, Αποκορώνου και Σφακίων) με ορισμένα από αυτά να κατεβάζουν ρολά λίγο μετά τις 10 το πρωί και μέχρι τέλος του ωραρίου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στους δήμους του νομού Χανίων Αθηνά Γιαννουλάκη «από το πρωί τελούν υπό κατάληψη το δημαρχείο Χανίων και τα δημαρχεία Πλατανιά, Αποκορώνου, Κισάμου». Σύμφωνα με την ίδια, οι εργαζόμενοι στο δημαρχείο Κανδάνου - Σελίνου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη μετά τις 11 το πρωί, προκειμένου έως τότε να εξυπηρετηθούν όσοι ήθελαν να καταθέσουν δικαιολογητικά για αγροτικές ενισχύσεις.

«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο» δήλωσε η κ. Γιαννουλάκη που εξέφρασε την ικανοποίηση της για τη συμμετοχή των εργαζόμενων στους δήμους των Χανίων στη σημερινή κινητοποίηση.

Στα Χανιά πραγματοποιήθηκε κανονικά η αποκομιδή και εναπόθεση των απορριμμάτων στη μονάδα επεξεργασίας στο Ακρωτήρι, ενώ δεν υπήρξε αποκλεισμός δημοτικών αμαξοστασίων.