Χωρίς μετρό και ηλεκτρικό θα μείνει η πρωτεύουσα την Παρασκευή και το Σάββατο λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ενώ ακινητοποιημένα από απόψε τα μεσάνυχτα μέχρι και την Κυριακή θα παραμείνουν τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Αναλυτικά, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας του μετρό (ΣΕΛΜΑ) προκήρυξε 48ωρη απεργία εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό στη Βουλή.

Σε ό,τι αφορά τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο οι εργαζόμενοι θα απεργήσουν αύριο και μεθαύριο, Παρασκευή και Σάββατο, ενώ την Κυριακή στις 10.00 θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι: «Η κυβέρνηση επιχειρεί, με συνοπτικές διαδικασίες, να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία και να ψηφιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, το φοροασφαλιστικό νομοσχέδιο- λαιμητόμο, με το οποίο δίνεται η χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα και ξεκινάει μια νέα φοροκαταιγίδα».

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης έως και την Κυριακή λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην τριήμερη απεργία της ΓΣΕΕ.