Άστατος θα είναι και σήμερα ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές η όμβροι στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κέλσιου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές η όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κέλσιου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και αναμένεται βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες. άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κέλσιου ενώ στη δυτική Μακεδονία τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι και στα ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κέλσιου ενώ στην Ήπειρο τοπικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στέρεα, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι και κυρίως στην Πελοπόννησο μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κέλσιου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη και βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κέλσιου.

Ανάλογο το σκηνικό του καιρού στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του αν. Αιγαίου μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κέλσιου.  Ωστόσο στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.