current views are: 7

6 Μαΐου 2016
Δημοσίευση09:46

Μαζική πορεία του ΠΑΜΕ – Κουτσούμπας: Το δίκιο θα κριθεί μόνο στους δρόμους (φωτό)

 Μαζική ήταν η συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε, λίγο μετά τις 11 από την Ομόνοια με κατεύθυνση το Σύνταγμα.

Δημοσίευση 09:46’

 Μαζική ήταν η συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε, λίγο μετά τις 11 από την Ομόνοια με κατεύθυνση το Σύνταγμα.

 Μαζική ήταν η συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε, λίγο μετά τις 11 από την Ομόνοια με κατεύθυνση το Σύνταγμα. Στην κεφαλή της πορείας είναι το πανό του ΠΑΜΕ που αναγράφει: «Διαλύουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο. Πάρτε πίσω το νόμο – λαιμητόμο». Επίσης ανεμίζουν σημαίες της ΠΣΟ ενδεικτικό της μεγάλης διεθνιστικής ταξικής αλληλεγγύης που αναπτύσσεται με αφορμή τις τριήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις. Ακολουθούν τα συνδικάτα της Βιομηχανίας, άλλα συνδικάτα, λαϊκές επιτροπές κλπ. Τα συνθήματα διαδέχονται το ένα το άλλο όπως:«Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά». «Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο. Οργάνωση παντού να ρθουν τα πάνω – κάτω».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι την ίδια στιγμή που προχωρά στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την ίδια ώρα προχωρά σε μεγάλες φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο με τον νέο αναπτυξιακό νόμο.

«Δυο κόσμοι συγκρούονται στην ελληνική κοινωνία: Από τη μια ο κόσμος της δουλειάς, των εργαζομένων, όλων όσων υποφέρουν και ματώνουν αυτά τα χρόνια και από την άλλη ο κόσμος του πλούτου, μιας απίστευτης χλιδής, ο κόσμος της διαφθοράς. Το δίκιο θα κριθεί μόνο στους δρόμους, γι’ αυτό χρειάζεται παλλαϊκός ξεσηκωμός, λαϊκή κινητοποίηση, δράση με οργανωμένες, μαζικές, δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, από δω και πέρα και κάθε μέρα» σημείωσε.