Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών που δρούσε στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και στοχευμένη αστυνομική έρευνα των ανδρών της ασφάλειας. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί οκτώ υποθέσεις ληστειών και έχουν συλληφθεί τέσσερις Αλβανοί από 22 έως 30 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών.

Συγκεκριμένα, ύστερα από έρευνα, παρουσία εισαγγελέα, που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι που διέμεναν οι τέσσερις Αλβανοί στο Κιάτο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών οικιακών συσκευών.

Οι τέσσερις συλληφθέντες, φορώντας κουκούλες και γάντια είχαν πραγματοποιήσει με την απειλή όπλων και μαχαιριών οκτώ ληστείες στην Νεράτζα, το Βέλο, τις Κρήνες, την Αρχαία Κόρινθο και τον Αϊ Γιάννη του Κιάτου, τους τελευταίους τέσσερις μήνες αποσπώντας σημαντικά χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.

Μέρος των κλοπιμαίων που βρέθηκαν στην κατοχή τους αναγνωρίστηκε από τους παθόντες και αποδόθηκε, ενώ ερευνάται η προέλευση και των άλλων κατασχεθέντων, καθώς ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.