Μπλακ άουτ επικρατεί σήμερα στη χώρα λόγω των απεργιών που έχουν προκηρύξει τα συνδικάτα ενόψει της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου το βράδυ στη Βουλή. 

Στάσεις εργασίας σε ΜΜΜ - Χωρίς τρένα και πλοία

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, στο πλαίσιο της απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς. 

Επίσης  χωρίς λεωφορεία θα μείνει και η Θεσσαλονίκη καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ- Αεροδρόμιο» και τα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ταυτόχρονα ακινητοποιημένα είναι τα τρένα και ο προαστιακός καθώς οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ
Αντίστοιχη εικόνα στα λιμάνια όπου τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα έως και το πρωί της Τρίτης στο πλαίσιο της απεργίας της ΠΝΟ

Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα

ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισαν το 24ωρο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση του ασφαλιστικού κι ενώ ήταν προγραμματισμένο να λειτουργήσουν. 

Κλειστά τα βενζινάδικα

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που έχει αναγγείλει η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) μετά από έκτακτη συνέλευση. 

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα όλα τα πρατήρια καυσίμων θα είναι κλειστά.

«Πρέπει η Κυβέρνηση αλλά και οι δανειστές να αντιληφθούν ότι εκπροσωπούμε έναν κλάδο εξαντλημένο, υπό πολυετή οικονομική επίθεση, ανίκανο να δεχτεί υπέρμετρη «ασφαλιστική φορολογία» και έναν κόσμο αγανακτισμένο, ο οποίος, κάθε φορά που καταφέρνει να επιβιώνει στο τέλος κάθε μήνα, αντί για συνειδητή επιβράβευση δέχεται κατά ριπάς νέα απρόβλεπτα πυρά και προβλήματα τύπου «λερναίας ύδρας» που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητά του και δραματικά αγωνιώδη την προσπάθειά του να κρατήσει το μαγαζί του και την επιχείρησή του σε λειτουργία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Συγκεντρώσεις - Συλλαλητήρια 

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει νέα απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10.30 το πρωί, ημέρα που θα γίνουν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ σε συνδυασμό με τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια για την εργατική Πρωτομαγιά.

Η ΑΔΕΔΥ έχει επίσης προαναγγείλει συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή στις 18.00.