Μετά τη 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό, οι αντιδράσεις συνεχίζονται με αφορμή την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου απόψε στη βουλή. Σε όλη την Κρήτη πραγματοποιούνται σήμερα συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας από φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Στο Ηράκλειο βρίσκονται σε εξέλιξη δύο συγκεντρώσεις. Η μία πραγματοποιείται έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στη λεωφόρο Δημοκρατίας και διοργανώνεται από τη διοίκηση του ΕΚΗ και τους συλλογικούς φορείς, ενώ η δεύτερη που έχει διοργανωθεί από το ΠΑΜΕ Ηρακλείου πραγματοποιείται στην πλατεία Ελευθερίας.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν συνδικαλιστικά σωματεία, διάφοροι επιστημονικοί και επαγγελματικοί κλάδοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, αγρότες.

Οι συγκεντρωμένοι προγραμματίζουν πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.

Ποιοι απεργούν σήμερα

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται για διάφορους επαγγελματικούς κλάδους. Απεργούν οι ναυτεργάτες μέχρι την Τρίτη με αποτέλεσμα τα πλοία να παραμένουν ακινητοποιημένα στα λιμάνια. Επίσης, σήμερα απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι, με αφορμή την προβλεπόμενη κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς. Επίσης, κλειστά είναι σήμερα σε ολόκληρη την Κρήτη τα πρατήρια υγρών καυσίμων, λόγω της κινητοποίησης των πρατηριούχων, ενώ δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να ξεκινήσουν και οι αγρότες του νησιού.