Κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην Βουλγαρία ανοίγει κουβέντα για το αν πρέπει οι βούλγαροι να επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους και όχι την βουλγαρική μάυρη  θάλασσα.

Έτσι η βουλγαρική ιστοσελίδα vevesti.bg αποφάσισε να στείλει ανθρωπό της στην Ελλάδα-και συγκεκριμένα στην Χαλικιδική-να κολυμπήσει,να φάει,να πιεί κ.λ.π και να γράψει τις εντυπώσεις της.

Επιστρέφοντας η Στανισλάβα Γκεοργκίεβα έγραψε τους 10 λόγους για τους οποίους οι βούλγαροι πρέπει να προτιμήσουν την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Συγκεκριμένα:

1.Οι παραλίες.Παραλίες για όλα τα γούστα.Για να κολυμπήσουν τα παιδιά,για μεγαλύτερους.καθαρές χωρίς πλαστικές σακούλες και σκουπίδια.Παραλίες για όλα τα γούστα

2.Οι τουαλέτες.Στην Ελλάδα γράφει η συντάκτρια είναι απλά καθαρές και χωρίς την ...κυρία απ΄έξω να ζητάει 50 στοτίνκια(25 λεπτά) για να σας δώσει χαρτί τουαλέτας και για να καθαρίσει την τουαλέτα όπως γίνεται στην Βουλγαρία.

3.Το ιντέρνετ.Στην Ελλάδα υπάρχει παντού free Wi-Fi.Στις καφετέριες,τις ταβέρνες,τα ξενοδοχεία.παντού!

4.Το φαγητό στις πλαζ.Στις περισσότερες οργανωμένες παραλίες επειδή θέλουν να ανταγωνισθούν τις πισίνες των ξενοδοχείων με ένα καφέ μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις υποδομές της πλαζ κάτι που δεν γίνεται στην βουλγαρία.

5.Η εξυπηρέτηση.Πολύ πιο ευχάριστα επαγγελματική στην Ελλάδα από την Βουλγαρία που σε αντιμετωπίζουν περίπου ως <<βάρος>>.

6.Αξιοθέατα.Μουσεία,αρχαία θέατρα,εκκλησίες παντού στην Ελλάδα

7.Αγορές.Καλής ποιότητας προιόντα σε καλές τιμές και από καταστηματάρχες που όλο και περισσότεροι πια μιλάνε βουλγαρικά.

8.Η Φύση.Το ίδιο όμορφη όπως και η Βουλγαρία αλλά μόνο εκεί μπορείς να αισθανθείς σαν αρχαίος Έλληνας.

9.Πολύ κοντά.Πια με τους αυτοκινητόδρομους είναι το ίδιο κοντά με την βουλγαρική μαύρη θάλασσα.

10.Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι βούλγαροι την επισκέπτονται αλλά πολύ πιο πιθανό να βρείτε εκεί φίλους σας.