current views are: 7

8 Μαΐου 2016
Δημοσίευση15:54

Επίθεση στον αργοτοσυνδικαλιστή Χρ. Σιδερόπολουλο στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Ένταση δημιουργήθηκε στο συλλαλητήριο που είναι σε εξέλιξη στο Σύνταγμα ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε ηλικιωμένο άνδρα φωνάζοντας πως πρόκειται για «φασίστα».

Δημοσίευση 15:54’

Ένταση δημιουργήθηκε στο συλλαλητήριο που είναι σε εξέλιξη στο Σύνταγμα ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε ηλικιωμένο άνδρα φωνάζοντας πως πρόκειται για «φασίστα».

Επίθεση από διαδηλωτή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και να φύγει με αίματα στο κεφάλι δέχθηκε νωρίτερα στο συλλαλητήριο κατά του ασφαλιστικού στο Σύνταγμα ο πρόεδρος της Ένωσης Λαρισαίων Αγροτών  Χρήστος Σιδερόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr ο αγροτοσυνδικαλιστής, που μαζί με άλλους Λαρισαίους αγρότες συμμετείχε στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Αθήνα, μεταφέρεται στο νοσοκομείο ΚΑΤ με τραύματα στο κεφάλι, τα οποία δέχθηκε από άνδρα που κρατούσε κράνος.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε ηλικιωμένο άνδρα φωνάζοντας πως πρόκειται για «φασίστα».

 

 

Η συμμετοχή στο συλλαλητήριο είναι μεγάλη και το  «παρών» δίνουν μαζί με τους δημόσιους υπαλλήλους στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ, δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, μέλη του ΠΑΜΕ, καθώς και Ρώσοι που εορτάζουν την αυριανή 71η επέτειο από τη νίκη των Σοβιετικών έναντι των Γερμανών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κρατώντας ενός λεπτού σιγή.

Κλειστοί είναι αυτή την ώρα οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος και το κτίριο του Κοινοβουλίου (Σταδίου, Πανεπιστημίου, Βασιλίσσης Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Φιλελλήνων) και τα γύρω στενά.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν δευτεροβάθμια σωματεία – μέλη της ΑΔΕΔΥ (ΠΟΕ-ΟΤΑ κ.λπ.), αριστερές οργανώσεις, μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων, αντιεξουσιαστες, ενώ έντονη είναι η παρουσία Κούρδων υποστηρικτών του Οτσαλάν.

«Κατάπτυστο» χαρακτήρισε ο Γρηγόρης Καλομοίρης, συνδικαλιστικό στέλεχος της ΑΔΕΔΥ, το γεγονός ότι η κυβέρνηση επέλεξε τη σημερινή ημέρα εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς για να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που «λεηλατεί ο,τιδήποτε έχει μείνει όρθιο στην κοινωνική ασφάλιση και εξαπολύει φορολογική επιδρομή στα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού».


σχετικα αρθρα