current views are: 8

8 Μαΐου 2016
Δημοσίευση18:00

Τέσσερις τραυματίες από τα επεισόδια στο Σύνταγμα – Μολότοφ, φωτιές και πετροπόλεμος στα Εξάρχεια (φωτό)

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν από τα επεισόδια στο Σύνταγμα, νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής, με αποτέλεσμα την διακομιδή τους στο νοσοκομείο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται τώρα συμπλοκές στα Εξάρχεια, χαμηλά στην οδό Στουρνάρα, όπου αντιεξουσιαστές καίνε κάδους. 

Δημοσίευση 18:00’

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν από τα επεισόδια στο Σύνταγμα, νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής, με αποτέλεσμα την διακομιδή τους στο νοσοκομείο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται τώρα συμπλοκές στα Εξάρχεια, χαμηλά στην οδό Στουρνάρα, όπου αντιεξουσιαστές καίνε κάδους. 

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν από τα επεισόδια στο Σύνταγμα, νωρίτερα το απόγευμα το απόγευμα της Κυριακής, με αποτέλεσμα την διακομιδή τους στο νοσοκομείο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται τώρα συμπλοκές στα Εξάρχεια, χαμηλά στην οδό Στουρνάρα, όπου αντιεξουσιαστές καίνε κάδους. 

Οι κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, τους έβαλαν φωτιά και πετούσαν παράλληλα μολότοφ και διάφορα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Άνδρες των ΜΑΤ κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, για να τους απωθήσουν, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές.

Όσον αφορά τους τραυματίες, πρόκειται για τρεις άνδρες, οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρά, και μια κοπέλα, η οποία έχει έναν πιο σοβαρό τραυματισμό στο πόδι και έχει μεταφερθεί στο ΚΑΤ. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα κουκουλοφόρων από την πλατεία εκτόξευε βόμβες μολότοφ και αντικείμενα κατά ανδρών των ΜΑΤ που βρίσκονταν μπροστά από την είσοδο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια.

Έπειτα από λίγα λεπτά οι τελευταίοι απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης απωθώντας τους αντιεξουσιαστές με αποτέλεσμα να μειωθεί αισθητά ο όγκος των διαδηλωτών ενώ μέχρι στιγμής έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον δέκα προσαγωγές.

Για αστυνομική καταστολή κατά των διαδηλωτών έξω από τη Βουλή με χημικά έκανε λόγο παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και κάλεσε την κυβέρνηση να παρέμβει.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ένωσης Λαρισαίων Αγροτών, Χρήστος Σιδερόπουλος, ο οποίος συμμετείχε μαζί με άλλους αγρότες στο συλλαλητήριο δέχθηκε επίθεση από αντιεξουσιαστή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και να φύγει με αίματα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr ο αγροτοσυνδικαλιστής μεταφέρεται στο νοσοκομείο ΚΑΤ με τραύματα στο κεφάλι, τα οποία δέχθηκε από άνδρα που κρατούσε κράνος.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε ηλικιωμένο άνδρα φωνάζοντας πως πρόκειται για «φασίστα».

Το  «παρών» στο συλλαλητήριο δίνουν μαζί με τους δημόσιους υπαλλήλους στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ, αγρότες, δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, μέλη του ΠΑΜΕ, καθώς και Ρώσοι που εορτάζουν την αυριανή 71η επέτειο από τη νίκη των Σοβιετικών έναντι των Γερμανών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κρατώντας ενός λεπτού σιγή.

Κλειστοί είναι αυτή την ώρα οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος και το κτίριο του Κοινοβουλίου (Σταδίου, Πανεπιστημίου, Βασιλίσσης Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Φιλελλήνων) και τα γύρω στενά.


σχετικα αρθρα