Στη σύλληψη τεσσάρων Ρουμάνων, οι οποίοι είχαν ρημάξει δεκάδες σπίτια στη νοτιοανατολική Αττική, με συνολική λεία που εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 80.000 ευρώ, προχώρησε η αστυνομία.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της περασμένης Πέμπτης συνελήφθησαν στην Ανάβυσσο, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, τέσσερις υπήκοοι Ρουμανίας, μέλη της σπείρας, ηλικίας 23, 25, 33 έως 37 ετών ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται επιπλέον δύο συνεργοί τους.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομία, τα μέλη της σπείρας, από αρχές του τρέχοντος έτους τουλάχιστον, ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής και μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 49 υποθέσεις διαρρήξεων οικιών σε Κορωπί, Κερατέα, Ανάβυσσο, Λαύριο, Πόρτο Ράφτη, Σαρωνίδα και Λεγραινά.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους και δρούσαν μεθοδικά και οργανωμένα.  Σύμφωνα με την αστυνομία «χτυπούσαν» κυρίως βραδινές ώρες, βάζοντας «στο μάτι» εξοχικές οικίες από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι. Στη συνέχεια εισέρχονταν σε αυτές, παραβιάζοντας πόρτες και παράθυρα και αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα.

Στην κατοχή τους καθώς και εντός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα κοσμήματα και πλήθος κλοπιμαίων, κινητών τηλεφώνων και  εργαλείων που χρησιμοποιούσαν για να κάνουν τις διαρρήξεις.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.