Τέσσερα άτομα που φέρονται ως το πλήρωμα του σκάφους με τους λαθρομετανάστες που εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου νοτιοδυτικά της Κρήτης , συνελήφθησαν από στελέχη της Διοίκησης Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά,  πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα κατά την αυτόφωρη διαδικασία. 
Υπενθυμίζεται ότι οι το Σάββατο στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση όταν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ενημερώθηκε για την ύπαρξη σκάφους με άγνωστο αριθμό αλλοδαπών σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι κατά τόπους Λιμενικές Αρχές, καθώς και το περιπολικό σκάφος «OPV AEGIR» σημαίας Ισλανδίας, το οποίο συμμετέχει στη Μεικτή Ευρωπαϊκή Επιχείρηση «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2011» του FRONTEX και περιπολούσε στην εν λόγω περιοχή.

Το «OPV AEGIR», το οποίο εντόπισε το κινδυνεύον σκάφος, 80 ν.μ. περίπου δυτικά - νοτιοδυτικά της Κρήτης και στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια 94 αλλοδαποί, κατευθύνθηκε μεταφέροντάς τους στο λιμάνι του Πειραιά.

Το πρωί της Κυριακή  το Ισλανδικό περιπολικό σκάφος, κατέπλευσε στον Πειραιά και αποβίβασε τους 94 αλλοδαπούς, παρουσία στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι παρέλαβαν 90 άτομα εκ των διασωθέντων με προορισμό το Τμήμα Αλλοδαπών Αττικής για τις ενέργειες της διοικητικής τους απέλασης.

πηγή: Cretalive
TAGS