Από πνευμονία με συνοδό υποξυγοναιμία πάσχει ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, όπως προέκυψε από τον κλινικοεργαστηριακό έλεγχο που του έγινε στο νοσοκομείο της Καστοριάς. Αυτό αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του νοσοκομείου, το οποίο υπογράφει ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Χρήστος Λαζάρου. Ο Φ. Πετσάλνικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χθες στις 3.50 μ.μ. με πυρετό 39 βαθμούς. Η κλινική του κατάσταση δεν βελτιώθηκε και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο στην Αθήνα.

Τη διακομιδή πραγματοποίησε το ΕΚΑΒ και ο Πρόεδρος της Βουλής μεταφέρθηκε με στρατιωτικό αεροσκάφος στην Αθήνα και στη συνέχεια εισήχθη στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος.

«Σήμερα το μεσημέρι, διεκομίσθη στο νοσοκομείο Σωτηρία ο Πρόεδρος της Βουλής με συμπτώματα πνευμονίας. Όπως με ενημέρωσαν οι θεράποντες γιατροί, η αξονική τομογραφία είναι καθαρή και ο Πρόεδρος της Βουλής ανταποκρίνεται θετικά στη φαρμακευτική αγωγή. Του εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση, ώστε σύντομα να επιστρέψει στα καθήκοντα του», δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Λοβέρδος.