«θα περιμένουμε εάν θα υπάρξει ενδιαφέρον από πολίτες ή φιλοζωικές για την υιοθέτηση των ζώων, ειδάλλως θα προχωρήσουμε στην ευθανασία, όπως προβλέπεται από τον νόμο που διέπει τη διαχείριση των ζώων συντροφιάς», δήλωσε η αντιδημάρχος Κοζάνης Ελένη Τασοπούλου. Μάλιστα, ο δήμος Κοζάνης θα αναρτήσει, σήμερα, στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο την απόφαση της τριμελούς επιστημονικής επιτροπής, που αναφέρει ότι όλα τα σκυλιά ράτσας ροτβάιλερ​ τού 72χρονου συνταξιούχου, που ευθύνονται για το θάνατο του πεντάχρονου αγοριού, είναι επικίνδυνα.

 Στο μεταξύ, σήμερα θα πραγματοποιηθούν αιμοληψίες από τα οκτώ σκυλιά που φυλάσσονται στο καταφύγιο του Δήμου Κοζάνης, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν πάσχουν από τη νόσο λεϊσμανίασης και να αποφασιστεί ο τρόπος αντιμετώπισής της.

   Ο κτηνίατρος της Π.Ε. Κοζάνης Γιώργος Βαμβακάς επισήμανε ότι από την κλινική εξέταση των ζώων προκύπτει υποψία λεϊσμανίασης και ότι η αιμοληψία και οι εργαστηριακές αναλύσεις που θα κάνουν οι υπεύθυνοι του καταφυγίου θα δώσουν την ακριβή εικόνα της κατάστασης.

   Χθες, η μητέρα του μικρού αγοριού, σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου της Ζήση Βρίκου, δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής και έδωσε κατάθεση στο πλαίσιο της τακτικής ανάκρισης που διενεργούν οι δικαστικές αρχές, μετά την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια που ασκήθηκε στον 72χρονο συνταξιούχο.

Η δήλωση του δικηγόρου της μητέρας στο kozanimedia.gr: