Η ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία του TEDxPatras 2016

Η ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία του TEDxPatras 2016

Το TEDxPatras 2016 πλησιάζει.

Θα διοργανωθεί το Σάββατο 14 Μάϊου και θα φιλοξενηθεί στο Royal Theater (Παλαιό Πτωχοκομείο) με φετινό τίτλο «Ευκαιρίες» («Opportunities»). Ανάμεσα στις ευκαιρίες που οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει για τους θεατές είναι και μία ολοκληρωμένη ολοήμερη γευστική εμπειρία, που ξεκινά από τον πρωινό καφέ πριν την έναρξη των ομιλιών και ολοκληρώνεται με ουίσκι κατά το πάρτι λήξης της εκδήλωσης, αργά το βράδυ.

Η γευστική εμπειρία έρχεται να προσθέσει έναν ακόμα ουσιαστικό πυλώνα στις πλούσιες εμπειρίες που το φετινό TEDxPatras φιλοδοξεί να προσφέρει, δίπλα στους αντίστοιχους κύριους πυλώνες των ομιλιών και των εργαστηρίων. Παράλληλα, δηλαδή, με την πνευματική τροφή που ομιλητές και συνεργάτες θα προσφέρουν κατά τη φετινή διοργάνωση, θα προσφερθούν τρόφιμα και ποτά, ειδικά επιλεγμένα για την περίσταση σε μενού διαρθρωμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Πιο συγκεκριμένα η μέρα στο TEDxPatras 2016 θα ξεκινήσει δυναμικά από τον πρώτο όροφο του Royal Bar Restaurant με ένα πλήρες πρωινό μενού των Εverest, τον «δυνατό» χυμό από ιπποφαές Hippocrates Garden, απολαυστικές μπάρες δημητριακών με κουάκερ και σοκολάτα, «αλμυρά μπαστουνάκια» (μπατόν σαλέ) και νοστιμότατα μπισκότα με κουάκερ, μέλι, κανέλα, σοκολάτα και πορτοκάλι από το catering Περί Ορέξεως. 

Στο ισόγειο οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις εκλεκτές ποικιλίες espresso του Mokasirs, καφέ από βιολογικές καλλιέργειες με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη, αλλά και καφέ espresso από χαρμάνια της Βραζιλίας και της Κεντρικής Αμερικής. Το δροσιστικό ice tea με γεύση λεμόνι και η εξαιρετικά κρεμώδης ζεστή σοκολάτα συμπληρώνουν το πρωινό.

To μεσημεριανό γεύμα αναλαμβάνει ο μπουφές ζυμαρικών του Royal Theater Restaurant, με λιγκουίνι με γαρίδες και κόκκινη σάλτσα, πέννες με κοτόπουλο και λαχανικά, εστραγκόν και ψωμί από το αρτοποιείο του Κωνσταντίνου Τρίγγου. Παγωμένη μπίρα Heineken και κρασί από την παλαιότερη και πιο ονομαστή πρέσβειρα της Ελλάδας στον κόσμο της οινοποίησης Achaia Clauss θα δροσίσουν αυτό το διάλειμμα φαγητού πριν την απογευματινή ενότητα ομιλιών.

Το απόγευμα προβλέπεται… γλυκό στο TEDxPatras 2016. Το παγωτοποδήλατο του ζαχαροπλαστείου DA VINCI, στον προαύλιο χώρο, θα σερβίρει παγωτά με παραδοσιακή κρέμα και παραδοσιακό καϊμάκι, καθώς και το μοναδικό στην Πάτρα παγωτό τεντούρα, ενώ τα ξερολούκουμα και λουκούμια με γεύση τριαντάφυλλο και μαστίχα από τη λουκουμοποιία Σκιαδαρέση θα προσφέρουν την απαραίτητη ενέργεια για τη συνέχεια. 

H ολοήμερη εμπειρία θα ολοκληρωθεί με το βραδινό πάρτι, μια ιδανική ευκαιρία, μετά το κλείσιμο ομιλιών και εργαστηρίων, για συζήτηση και χαλάρωση, απολαμβάνοντας ουίσκι Dewar’s, ξηρούς καρπούς και πλατό τυριών αχαϊκής προέλευσης από το Achaia Taste και το ΚΕΛΛΑΡΙ 151.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, εξάλλου –εκτός από τον καφέ Mokasirs- οι συμμετέχοντες θα μπορούν να απολαμβάνουν χυμούς και αναψυκτικά Λουξ, να ξεδιψούν με νερό Ζαγόρι και να τονώνονται με Red Bull.

Το TEDxPatras 2016 προτείνει, λοιπόν, μία πολύ-επίπεδη εμπειρία φέτος, με ένα πλούσιο μενού που, εκτός από ενδιαφέρουσες ομιλίες προσωπικοτήτων και διαδραστικά εργαστήρια, περιέχει «ιδέες που αξίζει να διαδοθούν» και από το χώρο της γαστρονομίας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο