Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου για απόπειρα δωροληψίας της, δήλωσε πως κατέθεσε σήμερα στην εισαγγελία Αθηνών ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να δώσει άλλα στοιχεία για το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς, διότι η ποινική διερεύνηση που θα επακολουθήσει, για λόγους δεοντολογίας και κυρίως σεβασμού προς το τεκμήριο αθωότητος των υπόπτων, πρέπει να γίνει από τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς και όχι από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στην υπόθεση ο κ. Βγενόπουλος εμπλέκει την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, μία επιχειρηματία φίλη της και συγγενικά της πρόσωπα.

Σύμφωνα με τα γεγονότα που παρατίθενται στην μηνυτήρια αναφορά οι παράνομες πράξεις των υπόπτων σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με τις δικαστικές διαδικασίες εκδόσεως των στελεχών της MIG κ.κ. Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου στην Κύπρο και με την πειθαρχική έρευνα που διέταξε και διενήργησε η κα. Θάνου κατά της Εισαγγελέως Εφετών κας Γεωργίας Τσατάνη.