Νέα στοιχεία για το οικογενειακό περιβάλλον του μικρού Στάθη που κατασπάραξαν τα ροτβάιλερ στην Κοζάνη ανήμερα του Πάσχα έδωσε ο δικηγόρος της μητέρας του.

Ο  κ. Βρίκος διέψευσε κατηγορηματικά τις αναφορές περί παραμέλησης του παιδιού και υποστήριξε ότι ο φερόμενος ως πατέρας δεν είναι πατέρας και μάλιστα είχε προσβάλει την πατρότητα του αγοριού στις αρχές του 2016.

«Το 2010 ήρθε και γέννησε τον Στάθη. Από το 2014 αναγκάστηκαν να φύγουν από το σπίτι, διότι είχαν πολύ κακή αντιμετώπιση», ανέφερε και τόνισε ότι πρέπει «να καταστεί απόλυτα σαφές ότι ο Στάθης δεν ήταν γιος του συγκεκριμένου ανθρώπου, κάτι που το γνώριζαν οι φερόμενοι παππούδες και οι γιαγιάδες». «Μέχρι το 2014 είχαν σχέσεις, από το 2014 είχαν απομακρυνθεί», συνέχισε και πρόσθεσε ότι

Υπάρχει μια αγωγή από τον ίδιο τον πατέρα, που αφορά την αναγνώριση ότι δεν είναι ο πατέρας ο φερόμενος ως πατέρας. Δηλαδή ο ίδιος ο πατέρας  έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αναγνωριστεί με απόφαση δικαστηρίου και να προσβληθεί η πατρότητα και να αναγνωριστεί ότι δεν είναι πατέρας.

Ο δικηγόρος της μητέρας είπε ακόμη ότι την ώρα του τραγικού συμβάντος η μητέρα έφτιαχνε καφέ μέσα στο σπίτι και είχε αφήσει το παιδί στο χώρο όπου βρίσκονταν οι υπόλοιποι ενήλικες.

Όπως μετέφερε «η υποψία της μητέρας είναι πως τα σκυλιά βγήκαν όταν κάποιος τα επισκέφθηκε, και δεν υπήρξε σωστό κλείσιμο της πόρτας», ενώ αποκάλυψε ότι η ίδια στην προσπάθειά της να σώσει το παιδί της, τραυματίστηκε φέροντας δαγκώματα στην πλάτη και στα χέρια.

Ο ίδιος επισήμανε άλλωστε ότι «το παιδί δεν είχε καμιά εξοικείωση με τα σκυλιά. Αυτό το παιδί επισκέπτεται για δεύτερη φορά τον χώρο και βρίσκει μπροστά του οκτώ σκυλιά να γαβγίζουν μαινόμενα. Αποκλείεται  να πλησίαζε τα σκυλιά να τα χαϊδέψει».