Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια αναμένει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και σταδιακά στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα ανατολικά και νότια ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5  και σταδιακά στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις  3 με 5 και σταδιακά στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές από το απόγευμα και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα βόρεια πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν στη Θεσσαλία σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και σταδιακά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 και στην Κρήτη κατά τόπους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και σταδιακά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27  βαθμούς Κελσίου.