Προσφυγή στη δικαιοσύνη για την μετακίνηση, με απόφαση του υπ. Προστασίας του Πολίτη, τεσσάρων αστυνομικών που υπηρετούσαν στα ΜΑΤ μετά τα επεισόδια της Κυριακής 8 Μαΐου, προαναγγέλλει η ΕΑΣΥΕΑ και κάνει λόγο για στοχοποίηση αστυνομικών, με αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών αναφέρει τα εξής:

Με μεγάλη μας λύπη και έκπληξη αναγνώσαμε σήμερα την  «Ανακοίνωση» του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τα «περιστατικά» της Κυριακής 8 Μαΐου στην Πλατεία Συντάγματος.  

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για όσα διελαμβάνονται σε αυτή, γιατί από κανένα απολύτως στοιχείο δεν προκύπτουν πειθαρχικές ή ποινικές ευθύνες οποιουδήποτε συναδέλφου και πάντως σίγουρα των τεσσάρων (4) των οποίων διατάχθηκε η μετακίνηση.  

Επιπρόσθετα θεωρούμε ότι από τα στοιχεία τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας κανένας συνάδελφος δεν ενήργησε καθ΄υπέρβαση εντολών και αυτό αποδεικνύεται αυτονόητα για τον εξής λόγο: Αν αυτό είχε συμβεί την ίδια μέρα  λόγω της εκτεταμένης δημοσιογραφικής κάλυψης θα είχαν κινηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες και βεβαίως αυτές δε θα «ανέμεναν» την μήνυση των στελεχών της Λ.Α.Ε ή την μεταγενέστερη επερώτηση των 37 Βουλευτών του κυβερνώντος Κόμματος, βεβαίως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας της Βουλής(!)  

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε όχι μόνο να στηρίξει τους τυχαία και άδικα στοχοποιημένους συναδέλφους, αλλά και να προβεί σε κάθε περαιτέρω νόμιμη ενέργεια που θα κριθεί αναγκαία νομικά για την προστασία της προσωπικότητάς τους. Η άδικη και παράδοξη στοχοποίηση των συναδέλφων οι οποίοι εκτελούν διαταγές πρέπει πλέον να σταματήσει. 

Όλοι μας αρνούμαστε πλέον το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου!

Την μετακίνηση τεσσάρων αστυνομικών που υπηρετούσαν στα ΜΑΤ για την διευκόλυνση της έρευνας για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος, κατά το συλλαλητήριο για τη ψήφιση του ασφαλιστικού, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Πρόκειται για ένα υπαστυνόμο Α', έναν υπαρχιφύλακα και δυο αστυφύλακες.