Ένα πολυπλόκαμο εγκληματικό δίκτυο με στόχο την πώληση ναρκωτικών, την προστασία καταστημάτων και την εκβίαση επιχειρήσεων και παραγόντων του ποδοσφαίρου εξάρθρωσε η ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Δεκαπέντε μέλη της σπείρας συνελήφθησαν, ενώ ταυτοποιήθηκε η δράση ακόμη36 ατόμων. «Εγκέφαλος» ήταν ένας Αρμένιος ηλικίας 38 ετών, κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων.
 
Τα μέλη της οργάνωσης παρείχαν «προστασία» σε δεκάδες καταστήματα παράνομου τζόγου σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική και λάμβαναν μηναιέως, απο 250 έως 1000 ευρώ. Όσοι δεν δέχονταν την προστασία τους, ξυλοκοπούνταν και τους πυρπολούσαν τα οχήματα.
 
Από την προανάκριση προέκυψε πως ένας στέλεχος μεγάλης ΠΑΕ στην Θεσσαλονίκη, με επαγγελματικό πόστο στην οργάνωση των οπαδών της ομάδας, ήταν ο ηθικός αυτουργός δύο εμπρησμών ποδοσφαιρικών παραγόντων απο τους οποίους ζητούσε μέρος των χρημάτων απο μεταγραφές ποδοσφαιριστών.
 
Συγκεκριμένα στις 30 Αυγούστου του 2015, ζήτησε απο τα μέλη της οργάνωσης να πυρπολήσουν το αυτοκίνητο του αδερφού του προπονητή ποδοσφαιρικής ομάδας στην Θράκη, κάτι το οποίο και έκαναν. Στις 14 Οκτωβρίου του 2015 μέλη της σπείρας πυρπόλησαν το αυτοκίνητο της συζύγου ποδοσφαιρικού μάνατζερ στην Αθήνα, ο οποίος είχε τα δικαιώματα δύο ποδοσφαιριστών της ομάδας που εργαζόταν. Όπως λένε αξιωματικοί που συμμετείχαν στην υπόθεση «όλες οι ενέργειες και εντολές, εγκρρίνονταν πρώτα απο τον εγκέφαλο της οργάνωσης».
 
Στην σπείρα συμμετείχε και ένας αστυνομικός που υπηρετούσε στο τμήμα μεταγωγών Θεσσαλονίκης, ο οποίος εισήγαγε και πουλούσε ναρκωτικές ουσίες στους κρατούμενος. Πλέον έχει συλληφθεί και βρίσκεται σε σωφρονιστικό κατάστημα.
 
Οι αστυνομικοί μεταξύ άλλων εντόπισαν και δύο όπλα Καλάσνικοφ, τα οποία η οργάνωση θα χρησιμοποιούσε όταν και αν χρειαζόταν.