Το ποσό των 13 εκατ. ευρώ έχει προβλέψει φέτος το υπουργείο Παιδείας για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αν και εκτιμάται πως τελικά το κόστος θα ανέλθει περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου:

Συνολικά αυτή τη στιγμή έχουμε ένα ποσό περίπου φυλάξει γύρω στα 13 εκατομμύρια για να καλύψει όλο το κόστος. Συνήθως μας περισσεύουν, δεν χρησιμοποιούνται όλα, αλλά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε παραπάνω από όσο προβλέπεται στον προϋπολογισμό για να καλύψουμε οτιδήποτε μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή.

«Θεωρητικά θα έχουμε ένα κενό, δηλαδή θα έχουμε ένα κέρδος πάνω από 3 με 4 εκατομμύρια αλλά κι αυτό είναι ελεγχόμενο μέχρι τελευταία στιγμή», πρόσθεσε.

«Παρόλο που έχουμε διπλάσιες εξετάσεις, το κόστος το κατεβάσαμε το κρατάμε περίπου στο ίδιο με μόνο αυτό που είπε ο κ. Υπουργός με μια αύξηση τρεις φορές πάνω του κόστους μεταφοράς των παιδιών και των ΕΠΑΛ και των ΓΕΛ ακριβώς γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να δώσουμε μια ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω της οικονομικής κρίσης για τα παιδιά αυτά», τόνισε ο κ. Παντής, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν τρόποι».

«Δεν εννοούμε ότι γίνονταν σπατάλες, απλώς κατεβάσαμε κάποια πράγματα, δεν βάλαμε πολλά Σαββατοκύριακα, έχουμε δυνατότητα», είπε ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας.