Συνελήφθη και κρατείται ο πλοίαρχος που κατά τη διάρκεια χειρισμών διέλευσης της γέφυρας του Ευρίπου, έριξε το καράβι στην αριστερή πλευρά της ακτής, ενώ πρόκειται να προσαχθεί ενώπιον του Εισαγγελέα. 

Μάλιστα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό, απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Το φορτηγό πλοίο ''ΜΑΔΑΡΕΣ'', με οκταμελές πλήρωμα και έμφορτο με κάρβουνο, προσέκρουσε, κατά την διάρκεια χειρισμών διέλευσης της γέφυρας Πορθμού Ευρίπου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, με την πρωραία αριστερή πλευρά επί της Βοιωτικής Ακτής.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η στρέβλωση της λαμαρίνας της πρωραίας μάσκας του πλοίου.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων, πλην κάποιων υλικών ζημιών επί της Βοιωτικής πλευράς και ειδικότερα επί των σημείων της πρόσκρουσης, ενώ το πλοίο συνέχισε την πορεία του προς το βόρειο λιμένα Χαλκίδας, όπου αγκυροβόλησε ασφαλώς.